Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešu komandas veiksmīgi cīnās basketbola laukumos

Didzis Bauers

2016. gada 9. decembris 00:00

0

Abas alūksniešu komandas turpina cīņas savās līgās: novada čempione basketbolā komanda “BK “Alsviķi/Steelconstructor”” Latvijas basketbola alternatīvajā līgā un “Alūksne/BJSS” Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā.

Komanda “BK “Alsviķi/Steelconstructor”” aizvadījusi nākamās četras spēles Latvijas Basketbola alternatīvajā līgā. Trešajā spēlē piedzīvots zaudējums komandai “Rumba/LSPA” ar rezultātu 65:85. Šajā mačā nespēja realizēt tālmetienus (4/24 jeb 16,6 %) un divpunktu metienu zemā precizitāte (21/53 jeb 39,6 %) neļāva konkurēt ar pretinieku iespaidīgi nokomplektēto sastāvu un iepriekšējās sezonas čempioniem.
“Pret komandu “Rumba/LSPA” bijām nepilnā sastāvā, bet galvenais zaudējuma iemesls bija tas, ka paši nebijām sagatavojušies spēlei mentāli – jau zaudējām, neizejot laukumā. Gluži kā Latvijas čempionu kausa spēlē pret “Jūrmalu/Fēniksu”. Otrajā aplī, domāju, cīņas būs daudz sīvākas. Mums komandai ir mazais uzdevums - pirmo apli noslēgt ne zemāk kā otrajā vietā! Atliek uzvarēt komandu “Filter”, kas ir LBL3 Salacgrīvas un dažu LBL2 komandu apvienojums, un pirmo apli noslēgsim kā otrie,” stāsta komandas pārstāvis Kristaps Marķitāns.

Mērķis – nostiprināties labāko trijniekā
Ceturtajā kārtā komandai “BK “Alsviķi/Steelconstructor”” pretī stājās 2015./2016.gada sezonas Eiropas amatieru basketbola līgas turnīra uzvarētāji - BK “Anzāģe/TG Construction”, kuri tika uzveikti ar rezultātu 72:84. Lielisku spēli aizvadīja Roberts Jansons, ar gūtajiem 17 punktiem un 4 pārtvertajām bumbām kaldinot komandas uzvaru. Piektajā spēlē “Alsviķi” uzveica ilggadējus līgas dalībniekus - BK “Realia” ar rezultātu 71:57. Šajā spēlē savu, viena no komandas līderiem, statusu apliecināja Kaspars Paegle, kurš atzīmējās ar 19 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām. Sezonas gaitā pirmajā spēļu aplī atlikušas četras spēles, kuras tiks izspēlētas līdz 2016.gada decembra beigām. Pēc jaunā gada komandas vēlreiz tiksies katra ar katru, kad noslēgumā tiks noteiktas četras spēcīgākās komandas, kuras cīnīsies “4four” turnīrā par medaļām.
Šobrīd, aizvadot sešas spēles, ar 13 punktiem “Alsviķi” atrodas ceturtajā vietā, ar 2 punktiem atpaliekot no līderkomandas “Rumba/LSPA”. Nākamā spēle - 7.decembrī pret komandu “Rīdzene/Sportapunkts.lv”.

“Alūksne/BJSS” uzlabo
sniegumu
Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā “Alūksne/BJSS” ir aizvadījusi jau 11 spēles un pēc  neveiksmīgā sezonas sākuma ir beidzot izcīnījusi panākumu: viesos uzvarēta “SK Rūjiena” ar rezultātu 78:83. Rezultatīvākie bija komandas līderi Jānis Kliests un Rūdolfs Sviklis. Traumas ir guvuši pamatsastāva spēlētāji Kristaps Liberts un Valters Šelders. Viņi bija vieni no atslēgas spēlētājiem, tādēļ šogad komandai bija jāmēģina spēlēt citādāk.
Galvenais treneris Ēriks Gross atzīst, ka komandas sniegums uzlabojas. “Tiek piedomāts pie maiņām, jo spēlēts tika galvenokārt ar līderiem un uz noguruma fona parādījās daudz kļūdu un sodu. Jācenšas samazināt kļūdu skaitu. Beidzot ir uzlabojusies cīņa par atlēkušajām bumbām ne tikai pie sava groza, bet arī uzbrukumā, kas sāk dot rezultātu. Uzvarēta cīņa pie groziem un uzvarēta spēle Rūjienā. Pagaidām komandai neizdodas līdz galam izmantot savu resursu un potenciālu, bet ar katru nākamo spēli sniegums uzlabojas,” komentē Ē.Gross.  

Galvenās cīņas vēl priekšā
Kaut arī nav izdevies sezonas sākums, alūksniešiem ir iespēja uzlabot savu sniegumu un otrajā aplī, spēlējot ar vājākām komandām, tik līdz izslēgšanas spēlēm. Otrais aplis paredzēts pēc jaunā gada, un tad jācer uz mūsējo veiksmi.
Šogad pēdējā spēle mājās paredzēta šodien Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas zālē ar komandu “BJBS Rīga/ Pārdaugava/ Turība”. Spēles sākums - pulksten 20.30. ◆

Kategorijas