Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauna humora izrāde “Made in Latvija”

Loreta Jargane

2016. gada 9. decembris 00:00

3

Alūksnes Kultūras centā jaunais gads iesāksies ar pozitīvām emocijām, jo 9.janvārī pulksten 19.00 viesosies labākie humora profesionāļi no Latvijas teātriem ar humora izrādi “Made in Latvija”. Tajā atspoguļoti asprātīgi dzīves situāciju tēlojumi, smieklīgi stāsti un izteiksmīgas dziesmu parodijas, un tas viss par mums pašiem – Latvijā radītiem.


Izrāde par to, kādi ir latvieši
“Pēc nosaukuma jau saprotams, ka izrāde būs par mums pašiem, latviešiem, par mūsu būšanām un nebūšanām, par mūsu paradumiem, par slavenībām. Tā būs mūsdienīgā stilā, patiesībā to nevar saukt par pilnīgu izrādi, tā drīzāk sastāvēs no skečiem, kuros atklāsies dažādas situācijas un problēmas gan ģimeniskajā dzīvē, gan politikā. Tiks atveidoti arī dziedātāji no senākiem laikiem, tāpat arī tagadējie varoņi. Tā veidota tā, lai mēs varētu paskatīties, kas mēs, latvieši, esam un no kā mēs sastāvam. Izrādē būs ainas, kur mēs izstāstīsim, kādos notikumos un kādās vietās mēs esam šo konkrēto cilvēku ienesuši, bet būs arī daudz situāciju, kur nav pazīstamu personāžu, bet ļoti daudz pazīstamu situāciju, kas gadījušās pašiem, radiem, draugiem vai tuviniekiem,” stāsta izrādes režisors Mārtiņš Egliens.

Jāņem līdzi kabatlakatiņi
Izrādē lomas atveido Ivars Kļavinskis – Nacionālā teātra anekdošu speciālists un komiķis, Mārtiņš Brūveris - Nacionālā teātra aktieris, kas apveltīts ar izcilu spēju atdarināt dažādus personāžus un to muzikālos priekšnesumus, Marģers Eglinskis – izcils komiķis un dziedātājs no Liepājas teātra, Kristians Kareļins – jaunais, bet jau iemīļotais Nacionālā teātra aktieris, Aija Dzērve – Dailes teātra šarmantā aktrise, un Nacionālā teātra lielākais joku plēsējs – Mārtiņš Egliens. Pats M.Egliens atklāj, ka izrādēs, kur ir humors, skatītājs nav tikai skatītājs. “Viņš ir vēl viens personāžs. Līdz ar to, ja skatītājs jau nāk priecīgs un smaidīgs uz izrādi, mums būs vieglāk un viņam būs priecīgāk. Jānāk ar labu garastāvokli un jābūt gatavam piedalīties visā, kas notiek, tad arī ir garantija, ka prieks būs abpusējs. Drošības pēc ieteiktu paņemt līdzi kabatlakatiņu, jo asaras birs no smiekliem, labāk pat divus!“ teic režisors.

Vidzeme - vispretimnākošākā
Režisors atklāj, ka ar nepacietību gaida izrādi Alūksnes pilsētā, tāpēc šurp brauks ar lielu  prieku un interesi. “Esmu ārkārtīgi  priecīgs, ka došos uz Alūksni vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, es, var teikt, daļēji esmu alūksnietis, jo katru gadu vasarā dzīvoju trīsdesmit kilometru attālumā no Alūksnes. Otrkārt, vēl neesmu paspējis aplūkot un pabūt jaunajā Alūksnes Kultūras centrā. Alūksne ir superīga pilsēta! Manuprāt, Vidzeme ir visatvērtākā un vispretimnākošākā – man ir nācies braukāt pa visu Latviju, tādēļ atļaujos tā salīdzināt,” saka M.Egliens. ◆

Kategorijas