Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākas Ziemassvētku tirdziņi

Līga Vīksna

2016. gada 9. decembris 00:00

640

Ziemassvētku tirdziņi ir sākuši savu darbu, lai kopā ar gādīgiem rūķiem, par kādu var kļūt ikviens no mums, iepriecinātu cilvēkus un darītu labas lietas. Šonedēļ tika atklāta arī Alūksnes un Apes novada fonda labdarības akcija “Ziemassvētku tirdziņš”.

Fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece informē, ka šī akcija fondā, kas atrodas Alūksnes novada Sabiedrības centrā, notiek jau vairākus gadus.

Atvērts katru darbdienu
“Iedzīvotāji un organizācijas tirdziņam dāvina dažādas pašu gatavotas lietas, kuras centrā par ziedojumiem var iegādāties ikviens interesents. Gūtie ienākumi tiek novirzīti dažādām fonda labdarības akcijām. Mūsu partneri ir Alūksnes invalīdu biedrība, Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs”, D.Ozoliņa Apes vidusskola, kur darbus šoreiz gatavo visas klases. Bērnudārzs “Sprīdītis”, arī privātpersonas jau ir atgādājušas mantas,” stāsta Dz.Zvejniece.
Visbiežāk tirdziņam tiek ziedoti adījumi, tamborējumi, eglīšu rotājumi. Var ziedot arī jaunas mantas. “Var norādīt konkrētu mērķi, kam izlietot līdzekļus, kas gūti no mantas pārdošanas. Piemēram, Apes vidusskola norādījusi, lai šo finansējumu ziedotu Alūksnes un Apes novadu fonda 15. projektu konkursam, jo skola saņēmusi no tā finansējumu saviem projektiem. Mantas tirdziņam var nest līdz pat janvāra vidum, kamēr arī pareizticīgie nosvinēs Ziemassvētkus,” saka Dz.Zvejniece. Ziemassvētku tirdziņu katru darbdienu var apmeklēt ikviens interesents Alūksnes novada Sabiedrības centra telpās no pulksten 10.00 līdz 18.00. “Atnāciet – gaidīs arī piparkūkas un tēja!” aicina Dz.Zvejniece.

“Sprīdīša” audzēkņus māca dāvināt
Projektā “Labie darbi” Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” padome rīkoja akciju. Tās laikā vecāki kopā ar bērniem jau kopš oktobra beigām tika aicināti sarūpēt pašu gatavotas lietas, kuras nodos Alūksnes un Apes novada fonda labdarības akcijai “Ziemassvētku tirdziņš”.
“Šogad “Sprīdītim” ir 30 gadu jubilejas gads, tādēļ visu gadu aicinām vecākus iesaistīties labdarībā. Tam atsaucas arī bērnudārza darbinieki. Līdz 5.decembrim aicinājām nest mantas fonda “Ziemassvētku tirdziņam”. Paldies ikvienam, kas atsaucās! Bija arī aicinājums zīmēt apsveikuma kartītes Alūksnes un Apes novadu vientuļajiem senioriem, kuras arī nodosim fonda akcijai,” saka “Sprīdīša” iestādes padomes priekšsēdētāja Līva Leimane.
Iestādes padomes priekšsēdētājas vietniece Natālija Kaktiņa piebilst, ka Ziemassvētki ir laiks, kad ir gan patīkami saņemt dāvanas, gan arī dāvināt ne tikai saviem tuvajiem cilvēkiem, bet arī līdzcilvēkiem. “Tas mums jāmāca saviem bērniem,” viņa saka.
Bērnudārza “Sprīdītis” vadītājas vietniece izglītības jomā Anta Apine atzīst, ka Ziemassvētku laikā bērniem ir pierasts saņemt dāvanas, bet “Sprīdītī”, iesaistot arī vecākus, bērnus māca, ka katrs no viņiem var dot labu arī citiem. Pie bērnudārza ir eņģelītis, kurš, kad izdarīts kāds labs darbs, iemirdzas gaismiņās. Savukārt “Sprīdīša” vadītāja Modrīte Voska uzteic vecākus, kuri izrāda iniciatīvu un organizē dažādas aktivitātes. ◆

Kategorijas