Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Deputātu kvotu miljonu drupačiņas ieguldīs Pilssalā

Līga Vīksna

2016. gada 9. decembris 00:00

598

Šobrīd Alūksnes Pilssalā turpinās multifunkcionālās ēkas būvniecība, ko veic SIA “Latvijas energoceltnieks”. No Saeimas deputātu miljonu kvotām kāds mazumiņš ticis arī Alūksnes novadam – arī to ieguldīs Pilssalas attīstībā.

Būs arī kafejnīca
“Ēkas būvniecības darbi rit pēc plāna, un šobrīd nekas neliecina, ka tiks kavēti izpildes termiņi. Šobrīd notiek jumta pārseguma betonēšana, tad klās siltinājumu, virs kura atkal būs betona kārta desmit centimetru biezumā. To pārklās ar koka pārsegumu, veidojot platformu, uz kuras būs arī pakāpieni, kas kalpos arī kā skatītāju tribīnes. Šobrīd rit diskusijas, ko izvietot ēkas nomas telpā, kas paredzēta uzņēmējdarbībai. Šobrīd vēlmi izteicis viens pašmāju uzņēmējs, kurš tur vēlētos ierīkot ātrās apkalpošanas kafejnīcu. Kopā ar uzņēmēju gatavojam darba uzdevumu, lai varētu iesniegt arhitektiem un pielāgot telpas uzņēmējdarbības vajadzībām. Kad pašvaldība būs telpas iekārtojusi, rīkosim izsoli – uzņēmēji varēs pieteikties telpu nomai. Cerējām, ka uz telpu nomu pieteiksies arī kāds uzņēmējs, kurš iznomās inventāru ūdenssportam, slidošanai, slēpošanai, bet šobrīd tāda nav. Ļoti ceru, ka tad, kad pabeigsim ne tikai multifunkcionālo ēku, bet arī pārējo teritoriju, vairāk aktivizēsies vietējie iedzīvotāji, tūristi plūdīs – būs pieprasījums, būs arī piedāvājums,” stāsta Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers.

Trīs vienā
SIA “Nams” par 36 560 eiro (ar PVN – 44 237 eiro) šobrīd izstrādā būvprojektu veikparka infrastruktūras izbūvei, sporta laipu un laivu ielaišanas vietas pārbūvei - esošo laipu vietā, kā arī promenādes un volejbola laukumu izbūvei. Veikparka infrastruktūru izbūvēs Pilssalā (starp lielo tiltu un sporta laipām) un pie “Vējiņiem”, izbūvējot apkalpošanas centra ēku, koka laipas pie ezera, veikborda torņu/atsaišu pamatu, tualetes, veiks apkārtējās teritorijas izgaismošanu un labiekārtošanu. Savukārt promenāde taps virzienā no Pilssalas asfaltētā ceļa uz jauno multifunkcionālo ēku, bet esošie volejbola laukumi tiks pārcelti tuvāk ezeram un jaunajai ēkai. “Tam visam pa vidu taps arī neliels brīvs laukums, kur pulcēties sporta, kultūras  sacensībās un pasākumos,” saka Dz.Adlers.
Vasarā netika pabeigti darbi pludmales zonas izbūvē, ko veic pašmāju uzņēmums “Ozolmājas”, jo nevarēja nodrošināt atbilstošas kvalitātes kokmateriālu. Dz.Adlers uzsver – pašvaldībā jau sen ir pieņemts lēmums, ka āra objektos izmanto tikai dziļi impregnētu kokmateriālu, kura kalpošanas laiks ir ilgāks. “Šajā gadījumā piedāvātais kokmateriāls bija apšaubāmas kvalitātes, tādēļ tika veiktas papildu ekspertīzes. “Ozolmājas” ir iesniegušas pretenziju kokmateriāla piegādātājam, kurš solījis nepilnības novērst. Pavasarī šo objektu pabeigs,” saka Dz.Adlers.

Deputātu kvotas – Pilssalā
Dz.Adlers uzsver, ka pašvaldībā ir politiska vienošanās - Pilssala ir prioritārs objekts, kas jāpabeidz līdz Latvijas simtgadei. “Lai tā būtu, vēl daudz jāizdara. Lai piesaistītu finansējumu un šo nozīmīgo “Zaļo un Zemnieku savienībai” (ZZS) objektu pabeigtu, Arturs Dukulis prasīja finansējumu savai partijai, es - “Vienotībai”. “Vienotības” kvota ir 150 000 eiro zonas ap jauno ēku pabeigšanai, “ZZS” - 70 000 eiro stadionam, lai nākamvasar izveidotu pilnu apli skrejceļam ap stadionu. Gribēju pretendēt uz lielāku finansējumu, bet domē esmu otrā persona – pirmajām personām “Vienotība” piešķīra pat pusmiljonu, piemēram, Madonā, Cēsīs. Ļoti žēl, ka mūsu mērs kā pirmā persona saņēma tikai 70 000 eiro, lai gan citi no šīs partijas – pat miljonus. Tomēr esam priecīgi, ka kopā tie ir 220 000 eiro Pilssalas labiekārtošanai. Trūkstošo paņemsim Valsts kasē un darbus pabeigsim. Tā būs ļoti laba dāvana iedzīvotājiem valsts simtgadē,” norāda Dz.Adlers. ◆

Kategorijas