Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina izjust Ziemassvētkus

Līga Vīksna

2016. gada 16. decembris 00:00

31

Alūksnes Kultūras centrs Ziemassvētkos aicina uz brīnišķīgu koncertu “Kā man tevi sasildīt”, kas notiks 25.decembrī pulksten 17.00. Kopā ar komponistu Jāni Lūsēnu uz skatuves kāps arī Alūksnes skolotāju koris “Atzele” (diriģents Jānis Baltiņš).

Koncertēs kopā ar “Atzeli”
J.Lūsēns, turpinot pērn sākto tradīciju, arī šogad labas mūzikas cienītājiem dāvā jaunu Ziemassvētku programmu „Kā man tevi sasildīt”. Oriģinālmūzika, kas radīta divu lielisku un spēcīgu balsu īpašniekiem – Andrim Ērglim un Annijai Putniņai, kā līdzvērtīgam tēlam piedaloties virtuozā vijolnieka Raimonda Ozola vijolei. Ziemīgas mīlas balādes izskanēs kopā ar J.Lūsēna instrumentālo grupu, zvanu ansambli “Primus” un Alūksnes Kultūras centra skolotāju kori „Atzele” .
“Atzeles” diriģents J.Baltiņš stāsta, ka koncerta izskaņā “Atzele” izpildīs J.Lūsēna izvēlētas astoņas dziesmas. “Dziedāsim “Mazu brīdi pirms”, “Tuvu tuvu”, “Ir klusa nakts” un citas skaistas dziesmas Ziemassvētku noskaņā,” saka J.Baltiņš. Decembra sākumā “Atzele” dziedāja komponista Mārtiņa Brauna koncertā Alūksnē, tagad cītīgi gatavojas J.Lūsēna koncertprogrammai, tādēļ šogad decembrī nebūs ierastā “Atzeles” Ziemassvētku koncerta, un J.Baltiņš aicina ikvienu uz koncertu “Kā man tevi sasildīt”.

Ilgas, sapņi, skumjas un cerības
“Kā man tevi sasildīt” veidots kā divdaļīgs muzikāls vēstījums, kura pirmajā daļā izskanēs jaunā cikla mīlestības dziesmas dzejas lielmeistaru L.Brieža, M.Čaklā, O.Vācieša, I.Ziedoņa, M.Zālītes un P.Brūvera vārdos. Īpaša nozīme dziesmu ciklā piešķirta vijolei, kas muzikālās izteiksmes ziņā atveido skaisto un netveramo gan dievišķā, gan velnišķā izpratnē. „Dzejas smalkums un spēks kopā ar maigajām un temperamentīgajām melodijām solistu niansētajā izpildījumā radījis jauna veida komunikāciju visiem tiem, kas ilgojas, sapņo, skumst un cer,” saka J.Lūsēns.
Par dalību jaunajā programmā iepriecināta ir dziedātāja Annija Putniņa, kurai J.Lūsēna mūzika vienmēr patikusi. “Šī programma ir ļoti melodiska, muzikāli krāšņa un dažāda. Tur ir gan austrumnieciski motīvi, gan džeza elementi. Katra dziesma ir atšķirīga, ar savu stāstu un domu, kas vijas cauri visam ciklam. Dziedāt oriģinālmūziku ir īpaši. Tas ir brīdis, kad dziedātājs rada kaut ko pilnīgi jaunu, un jau sen no likteņa gaidīju šādu iespēju,” saka A.Putniņa.

Mīlas dziesmu cikls – arī CD
Koncerta otrajā daļā būs muzikāla kolāža no J.Lūsēna daudzu gadu garumā tapušām dziesmām Ziemassvētku laikam, ko krāsainu un muzikāli daudzveidīgu padarīs zvanu ansambļa “Primus”, kora un kora solistu, pavadošās grupas un vijolnieka R.Ozola klātbūtne. Tas viss kopā dos iespēju ikkatram sajust tās Ziemassvētku sajūtas, kas turētas sirdī visu gadu un nu caur mūziku piepildās visdažādākajos veidos. Mīlas dziesmu cikls „Kā man tevi sasildīt” decembra sākumā būs pieejams arī CD versijā.
Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties “Biļešu Paradīzē” vai Alūksnes Kultūras centra kasē. ◆

Kategorijas