Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Beidzot kļūs mūsdienīgāk

Līga Vīksna

2016. gada 16. decembris 00:00

9

Administratīvās ēkas laukums pilsētas centrā beidzot piedzīvos pārmaiņas, tāpat kā Alūksnes novada pašvaldības administratīvā ēka. Šobrīd sākta pirms vairākiem gadiem laukuma modernizācijai izstrādātā tehniskā projekta aktualizācija.

“Alūksnes Ziņās” jau rakstījām, ka Alūksnes novada pašvaldība saņems Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, lai īstenotu projektu par energoefektivitātes uzlabošanu pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11. Ar ERAF finansējumu būs iespējams uzlabot administratīvās ēkas energoefektivitāti un arī tās vizuālo izskatu. Lai sakārtotu apkārtējo vidi ap ēku un laukumu, finansējums būs jārod pašvaldības budžetā.
“Jau pirms vairākiem gadiem bija izsludināts konkurss par idejām, kā labiekārtot laukumu pie administratīvās ēkas. Daudzas no tām tika iekļautas jau izstrādātajā tehniskajā projektā, ko šobrīd nepieciešams aktualizēt. Pašvaldības vadība un projekta īstenošanā iesaistītie pašvaldības speciālisti ir izskatījuši iepriekš izstrādāto tehnisko projektu, iedzīvotāju priekšlikumus, domājot par nozīmīgākajām funkcijām, kam šis laukums nākotnē varētu tikt paredzēts. Tās varētu būt saistītas ar pasākumu norisi, lai laukums būtu piemērots lielu pasākumu, arī tirdziņu rīkošanai. Laukumā vajadzētu atvēlēt vietu autotransporta novietošanai,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.
Laukumā ieplānota vieta arī reprezentatīviem mērķiem – lielizmēra monumentālā Latvijas karoga mastam, kura uzstādīšana Latvijas lielākajās pilsētās ir biedrības “Latvijas karogs” iniciatīva. Plānots, ka laukumā varētu atrasties arī kāds rekreācijas objekts, piemēram, strūklaka. Tiek apsvērta iecere, ka tomēr šajā laukumā nākotnē varētu rast vietu arī galvenajai pilsētas Ziemassvētku eglei. Savukārt informatīvos nolūkos laukumā varētu iekļaut arī mūsdienīgu digitālu informatīvo stendu. ◆

Kategorijas