Aluksniesiem.lv ARHĪVS

25.decembrī paliks 25 gadi

Loreta Jargane

2016. gada 23. decembris 00:00

1199

Violeta Banka no Jaunannas jau divus gadus strādā Alūksnē par viesmīli bārmeni lauku tūrisma un atpūtas centrā “Jaunsētas”, tāpēc viņa svētkos lielākoties strādā. Violeta ir Ziemassvētku bērniņš, jo savu dzimšanas dienu svin 25.decembrī. Šogad tā būs zīmīga - 25 gadi.

Dzimšanas dienu
birums 
Parasti Violetas ģimene 24. decembrī kopā svin Ziemassvētkus un dzimšanas dienu jubilejas, jo viņas ģimene ir kārtīga decembra ģimene. Tētim Vladimiram dzimšanas diena ir 15.decembrī, brālim Artūram, kurš jau astoņus gadus dzīvo Anglijā, - 17.decembrī, Violetai jubileja ir 25.decembrī un mammai Marijai - 26.decembrī. Violeta stāsta, ka pēc 24.datuma svētkus svin ar draugiem vai darba kolektīvu strādājot. Viņa atklāj, ka ģimenē 24.decembrī lielākais akcents tiek likts uz Ziemassvētkiem, jo pa dienu ģimene kopīgi dodas pēc eglītes, iekar burkānus un ābolus eglītēs arī meža zvēriem un vakarā pie svētku galda mielojas ar svētku vakariņām. “Katru gadu Artūrs mūs apciemoja un svētkus pavadījām kopā. Tikai šogad diemžēl tas izpaliks. Šie būs pirmie Ziemassvētki bez viņa. To iedomājoties, kļūst nedaudz skumji ap sirdi...” teic jauniete.

Ir svētku entuziaste
“Es Ziemassvētkus gaidu kā lielu notikumu, esmu šo svētku entuziaste, nedomājot tik daudz par dzimšanas dienu kā par Ziemassvētkiem. Kā pienāk decembris, man obligāti vajag mandarīnus, piparkūkas, klausos, skandinu Ziemassvētku dziesmas, vēlos iedegt sveces, rotāt egli, lai kur es arī atrastos - mājās vai darbā. Tāpēc man it nemaz nebūtu pretenziju, ja arī mani bērni piedzimtu šajā laikā. Man būtu tikai prieks! Ziemassvētki ir ģimenes svētki – silti, gaiši, skaisti. Manuprāt, nevieni latviešu svētki nelīdzinās šiem sirdi sildošajiem svētkiem,” sirsnīgi stāsta Violeta.
 Šogad Violeta savu dzimšanas dienu svinēs kopā ar darba kolektīvu, jo 25.decembrī ir pasākumi, kad noteikti jāstrādā. “Tieši Ziemassvētkos Kultūras centrā ir liels pasākums, kurā jāstrādā “Jaunsētu” kafejnīcā Kultūras centrā. Liels pasākums, 25 gadi, Ziemassvētki - viss kā pienākas,” viņa saka. Violeta nebēdājas par to, ka dzimšanas diena jāpavada strādājot, jo viņai ļoti patīk savs darbs un kolektīvs vēl vairāk. Pa šiem gadiem viņa ir strādājusi visos svētkos – Ziemassvētkos, dzimšanas dienā, Jaungadā, Valentīndienā. ◆

Kategorijas