Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Finišē “Lagūnas” kauss galda tenisā

Didzis Bauers

2016. gada 23. decembris 00:00

0

Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā pagājušās nedēļas nogalē notika “Lagūnas” kausa izcīņas noslēdzošā - ceturtā - kārta, kurā par uzvaru cīnījās 19 dalībnieki no Alūksnes un kaimiņu novadiem.

“Lagūnas” kausā šogad startēja 41 dalībnieks, bet ieskaitē bija tikai 17 dalībnieki, kas piedalījušies vismaz trīs kārtās. Šoreiz iztika bez pārsteigumiem. Ja atbrauca uzvarētājs Juris Siliņš, tad intriga bija par otro, trešo, ceturto vietu. Organizatori priecājas, ka tāds meistars spēlē šajā turnīrā, paaugstinot turnīra kvalitāti. Tā ir iespēja mācīties no viņa, jo viņš prot apvienot spēku ar prātu, kā ļoti pietrūkst alūksniešiem, kuri vairāk spēlē ar spēku.

Ir progresējuši
“Ja salīdzina ar pagājušo gadu, tad alūksnieši ir progresējuši, piemēram, Valdis Prilužnijs un  Ingus Meisters. Mūsu jaunā cerība Dmitrijs Volkovs pēc pusgada traumas ir atgriezies un rāda arvien labāku sniegumu. Gaidu no Alekša Āboltiņa vēl lielāku sportisko niknumu, jo potenciāls viņam ir kļūt par labu spēlētāju. Genādijs Sergejevs ir savā līmenī, Aleksandrs Levada labi spēlē. Vairāk jātrenējas, un rezultāti neizpaliks. Centos gada sākumā visus motivēt un apsolīju labākajam 100 eiro no savas zemnieku saimniecības labākajam alūksnietim, bet nebija šogad sacensību, kurās kāds būtu izcīnījis augstāku vietu par mani, tāpēc šos eiro atdevu sievai, kura ļoti daudz mums palīdzēja sacensību organizēšanā un norisē. Tas mums ir komandas darbs,” stāsta “Lagūnas” kausa organizators Aivars Dulbergs.

Iepauzēs līdz rudenim
Mazliet skumjāka vēsts - Alūksnē galda tenisa sacensības atgriezīsies tikai nākamā gada septembrī, jo turnīru organizators A.Dulbergs pašreiz neredz iespēju izbrīvēt laiku sacensību rīkošanai. “Ļoti ceru, ka septembra beigās atgriezīsies “Lagūnas” kauss un novada čempionāts arī varētu notikt rudenī. Visi, kas vēlas nodarboties ar tenisu, varēs turpināt ceturtdienu vakaros trenēties. Ja būs vēlēšanās, piedalīsies arī kaimiņu novadu turnīros, turnīrā Igaunijā. Protams, tiks pārstāvēts novads tautas līgā,” viņš saka. 
Alūksnieši startēja arī otrajā sabraukumā, izcīnot divus panākumus un piedzīvojot divas neveiksmes. Pašreiz komanda ir dalītajā trešajā vietā. Pirms noslēdzošās kārtas mūsējie centīsies noturēties labāko četriniekā, lai nav jāspēlē izslēgšanas spēles un uzreiz varētu cīnīties starp labākajām astoņām komandām. Nākamais sabraukums paredzēts februārī, kad jāizspēlē vēl ar trijām komandām. Tad būs izspēlēts aplis ar visām komandām, un ceturtajā jau sāksies izslēgšanas spēles.
Kaimiņu novada Kravaļa kausa izcīņā Gulbenē A.Dulbergam arī izdevās iekļūt labāko trijniekā. ◆

Kategorijas