Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaiļa gads solās būt grūts visiem

Agita Bērziņa

2016. gada 30. decembris 00:00

992

Gan Alūksnes un Apes novados, gan Latvijas valstī kopumā 2017.gads būs grūts – to astroloģiskajās kartēs redz sertificēta astroloģe Ilze Kaktiņa no Māriņkalna. “Gribētos pateikt priecīgākas ziņas, taču tādu nav. Skatoties uz nākamā gada kartēm, melnā ir daudz,” teic I.Kaktiņa. Lai arī daudzi satraucas, ka Latvijā varētu sākties karš, zvaigznes nesola karu tā klasiskajā izpratnē, taču kiberuzbrukumi var skart kā Latviju, tā arī Alūksni.

Daudz neskaidrības
“Gada sākums Alūksnes novadam nebūs viegls. Būs daudz neskaidrības un neziņas. Diemžēl valsts valdības neizdarību dēļ vietējai vadībai nāksies ciest – gan uzklausīt tautas dusmas un neapmierinātību, gan vērst par labu, ko sastrādājusi Saeima. Cilvēkiem vairs nav spēka cīnīties pret visām valdības neizdarībām, tādēļ kāda daļa uzņēmēju izvēlēsies pārtraukt darbību. Zvaigznes rāda, ka alūksnieši varētu piedalīties kādā piketā vai streikā. Cilvēku masas paudīs neapmierinātību. Alūksnei būs jācīnās par finansējumu. Redzu, ka to darīs viens vīrietis, kas ir pie vadības. Viņam būs daudzmaz kāda teikšana, un viņš varēs ko ietekmēt. Konkrētu vārdu, kurš tas būs, nevaru nosaukt. Viņš ir ar stingru mugurkaulu. Lai gan starp “dzirnakmeņiem” viņš ir jau malts, viņam ir izturība un tautas ticība. Naudas jomā redzu lielas neskaidrības ne vien novadam, bet arī cilvēkiem, piemēram, lauksaimniekiem, uzņēmējiem, mājražotājiem. Finansiāli gads nebūs veiksmīgs. Visu laiku būs stress finansējuma dēļ, jo naudas trūks. Naudas trūks kā kultūrai, tā izglītībai. Arī pagastiem būs stingri jāskaita katra monēta,” stāsta I.Kaktiņa.
Diemžēl finanšu uzlabojumi nav gaidāmi arī daudzbērnu ģimenēs. Lai gan valdība daudzkārt solījusi atbalstu, cilvēkiem nebūs spēka cīnīties par to, ko varētu saņemt. Birokrātija ir tik liela, ka cilvēki nevēlēsies iet un kaut ko darīt.

Vēlēšanas – maz apmeklētas
I.Kaktiņa paredz, ka pašvaldību vēlēšanas, kas notiks 2017.gada 3.jūnijā, Alūksnes novadā būs maz apmeklētas. Pēc tām dzīve krietni nemainīsies. “Neticības dēļ cilvēki negribēs iet uz vēlēšanām. Vēlētāju būs maz. Cilvēkiem gribētos kādas pārmaiņas, bet ticības tam nav. Pašreiz pie varas esošie deputāti gribētu, lai kaut kas mainās, un viņi vēlētos redzēt kādus jaunus deputātus. Vēlēšanu dienā iesaistīts ir melnais mēness, kas nebūt neko labu nesola. Vai būs kādas krasas pārmaiņas? Neredzu neko tādu. Ja vien viņi paši būs izvēlējušies atkārtoti būt par deputātiem, tad pie varas būs tie paši,” skaidro I.Kaktiņa.
Dienu pēc vēlēšanām, kad būs zināmi rezultāti, astroloģe redz daudz emociju. “Emociju būs daudz, pie tam tās būs saspringtas emocijas. Būtiskas izmaiņas deputātu sastāvā neredzu. Novadu turpinās vadīt pašreizējais priekšsēdētājs Arturs Dukulis. Vēlēšanās viņam labi veiksies, noskaņojums viņam būs labs,” saka I.Kaktiņa.

Apeniešiem veiksies labāk
Alūksnes un Apes novadiem astroloģiskās kartes ir ļoti līdzīgas, tādēļ arī prognoze nākamajam gadam Apē daudz neatšķiras no Alūksnes. “Lai arī Apes novadā cilvēkiem neiet viegli un risināmas tās pašas problēmas, kas Alūksnē, tomēr nākamgad viņiem veiksies labāk nekā alūksniešiem. Situācija būs mazliet labāka. Redzu, ka mazie uzņēmēji izmantos priekšrocību, dzīvojot pie Igaunijas robežas, un uzņēmumus reģistrēs tur, nevis Latvijā. Apes novadā cilvēki nav tik pesimistiski noskaņoti kā Alūksnē. Viss rādās nedaudz saulainākās krāsās,” stāsta I.Kaktiņa. Pašvaldību vēlēšanas Apes pusē būs apmeklētākas nekā Alūksnē. “Ja man pašreizējā priekšsēdētāja Astrīda Harju jautātu, vai startēt vēlēšanās, es teiktu, lai ietur pauzi. Redzu, ka viņa ir nogurusi no cīņas par līdzekļiem, tā sakot - rokas ir nolaidušās. Iespējams, viņa pati nemaz nevēlas startēt. Viņa ir stipra sieviete un daudz var darīt, tomēr visam ir savas robežas,” saka I.Kaktiņa.

Paredz protestus un streikus
Skatoties uz Latvijas valsts nākamā gada horoskopu, I.Kaktiņa atzīst, ka tajā ir daudz melna un slikta. “Ja tas būtu kāda individuāla cilvēka horoskops, es nezinu, kā viņam to visu pateiktu. Gribētos labāku horoskopu. Redzu streikus. Cilvēki ies ielās un paudīs savu nostāju. Valsts līmenī var gadīties, ka tautas protestu dēļ nomaina pat valdību. Neapmierināti būs izglītības darbinieki, kuri likumu maiņas dēļ ir vīlušies, iespējams, būs nemieri. Medicīnā būs nedaudz labāk – iesākums būs smags, bet pēc tam situācija stabilizēsies un cilvēki bez medicīniskās palīdzības nepaliks. Lietas sakārtosies. Medicīnas jomā kāds tiks malts kā starp dzirnakmeņiem. Ja visās citās jomās ies slikti, tad kultūras jomā redzu prieku. Pilnā sparā notiks gatavošanās lielam pasākumam. Tam gatavojoties, tauta būs aizņemta, jutīsies labi un pēc padarītā jutīsies gandarīta,” saka I.Kaktiņa. Nākamgad tiešām būs gatavošanās lieliem svētkiem, jo 2018.gadā notiks Latvijas simtgadei veltītie dziesmu un deju svētki.
“Cilvēki baidoties jautā, vai karš nesāksies. Mūsu zemē tā nebūs, bet mūsu karavīriem būs jādodas karot citviet. Aizsardzības jomā nebūs naudas grūtību, taču redzu, ka karavīri jutīsies emocionāli slikti,” teic I.Kaktiņa.
Viss gads būs sasprings, nervozs un stresa pilns, bet pozitīvo emociju būs pavisam maz. Viens gan - Valsts prezidentu Raimondu Vējoni tauta cienīs un ticēs viņam. Lai arī prognozes nav diez ko iepriecinošas, tas nebūt nenozīmē, ka slikts gads gaidāms visiem cilvēkiem. “Katra cilvēka personiskā astroloģiskā karte var atklāt, kāds būs gads. Tas, ka slikts gads būs valstī un novados, nenozīmē, ka slikti klāsies arī cilvēkiem,” teic I.Kaktiņa.

Astrologs var būt liels palīgs
Ticēt vai neticēt astroloģiskajām zīmēm, ir katra paša ziņā, taču I.Kaktiņa ar nožēlu teic, ka cilvēki astroloģijai tic par maz. Pareizajā laikā reģistrējot uzņēmumu, tas var garantēt peļņu, savukārt bērnam ielikts atbilstošs vārds – laimīgu dzīvi. “Kādreiz karaļiem bija pat vairāki astrologi un viss tika darīts pareizajā laikā – valstis iekarotas un bērni dzima noteiktajā laikā. Astrologs var palīdzēt visos jautājumos, arī ieteikt, kad labāk laulības noslēgt, vai pāris ir saderīgs, kādu vārdu bērnam likt. Astrologs var noteikt cilvēka veselības stāvokli ātrāk nekā ārsts konstatēt, kāpēc cilvēks saslimis. Pie manis vērsušies pāri, kuri nav varējuši ieņemt bērniņu. Esmu spējusi palīdzēt, un divi pāri pie bērniņiem ir tikuši. Nav jābaidās no tā, ka astrologs redzēs laulības nesaderību. Astrologs pateiks, kā labāk dzīvot kopā, kā jāuzvedas, ko viens no otra gaida. Pašiem būs jāstrādā ar sevi, tad laulība izdosies. Tāpat arī, ieliekot bērnam pareizo vārdu, var nodrošināt labu dzīvi, lai gan viņš dzimis sliktā laikā. Ja dzimšanas brīdī zvaigznes sastājušās ne tajā labākajā kombinācijā, tad vārda un uzvārda skaitļu kombinācija var būt spēcinoša. Astrologs var pateikt, kurš vārds no vecākiem tīkamajiem bērnam būs īstais. Ir gadījumi, kad mammas, pašas intuitīvi jūtot, izvēlas pareizo vārdu,” saka I.Kaktiņa. ◆

Kategorijas