Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izlemj barbariski sodīt savām rokām

Diāna Lozko

2017. gada 6. janvāris 00:00

900

Alūksniete Inga Zālīte šonedēļ piedzīvoja sirdi plosošu atgadījumu. Viņas kaimiņa pagalmā ieklīdis sunītis, kurš viesojies pie viņa dzīvesbiedres kucītes. Vīrietis ar šo situāciju mēģinājis tikt galā pēc savas saprašanas – nežēlīgi sitot suni.

Sākta administratīvā
lietvedība
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Sintija Gulbe informē, ka 2.janvāra vakarā Valsts policija saņēmusi izsaukumu saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu sunim Alūksnē, Pilsētas bulvārī. “Policijā par šo faktu ir sākta administratīvā lietvedība un šobrīd ir noskaidrota iespējamā vainīgā persona. Tas ir 1963.gadā dzimis vīrietis, no kura ir saņemts arī paskaidrojums,” stāsta S.Gulbe. Diemžēl pašreiz paskaidrojuma saturu policija nevar atklāt. Ir pieprasīts arī eksperta viedoklis suņa veselības stāvokļa novērtēšanai, kā arī ir apzināti liecinieki. Arī viņiem būs jāierodas policijā. “Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku var uzlikt naudas sodu no 7 līdz 350 eiro. Jāņem vērā, ka sodīt var arī suņa īpašnieku, kurš nav ievērojis suņa labturības prasības, jo suns klaiņojis,” pauž S.Gulbe.

Konstatēta iekšējo orgānu asiņošana
Lai arī vīrietis sargājis savu kucīti no svešā suņa, I.Zālīte uzskata par nepieņemamu vienkārši brutāli suni sasist. “Man nav pieņemams, ka kaimiņam vienkāršāk par sava suņa sterilizēšanu ir nosist cita suni,” teic I.Zālīte. Protams, daļa vainas jāuzņemas arī klaiņojošā suņa īpašniekam, kurš nav pieskatījis savu suni un ļāvis tam aizklejot, taču tas nav attaisnojošs iemesls, lai nežēlīgi sasistu augumā nelielo suni.
Dzīvnieku mājas “Astes un Ūsas” vadītājs Modris Briedis izsaka pateicību I.Zālītes ģimenei, kura reaģēja uz notiekošo un ziņoja policijai. Savainotais suns nodots dzīvnieku mājā “Astes un Ūsas”, kur tas saņēmis medicīnisko palīdzību. Sunītim konstatēta iekšējo orgānu asiņošana, taču nu viņš jau atkopjas pie saviem saimniekiem.


Kategorijas