Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skaists un omulīgs Ziemassvētku pasākums!

Santa Harjo-Ozoliņa

2017. gada 12. janvāris 08:22

283

Riharda tētis: “Bērni ļoti veiksmīgi iejutās savās lomās, ko varēja sajust ikviens. Vecākiem tika radīta kopības sajūta, ko veicināja omulīgā atmosfēra pie galdiņiem. Jauks pārsteigums bija sarūpētais cienastiņš, kas radīja piederības sajūtu. Mēs kļuvām par pasākuma dalībniekiem. Prieks par skolotājiem, kuri ļoti veiksmīgi līdzdarbojās pasākumā.”
Riharda mamma: “Savā ziņā tā bija iespēja atcerēties savus skolas gadus, kad līdzīgi kā mūsu bērns es kopā ar klasesbiedriem iestudēju dažādus priekšnesumus lielajam skolas Ziemassvētku pasākumam. Tajā laikā diezgan daudz tika izmantotas latviešu tradīcijas. Līdz ar to tas noteikti nebija nekas svešs.”
Pasākums bija ļoti labi organizēts. Zāle bija ietērpta atbilstošās dekorācijās. Kopumā šis bija ļoti gaumīgs un emocionāli piepildīts uzvedums, kurā bija iesaistīti visi bērni un viņu skolotāji. Bagātīga muzikāla izrāde, ar rūpīgi veidotu scenāriju un kvalitatīvu muzikālo noformējumu. Priekšnesumā tika izmantotas gan latviešu tautasdziesmas, Ziemassvētku dziesmas, dejas, gan budēļos iešanas tradīcijas un tēli. Šis pasākums uzbūra jauku Ziemassvētku atmosfēru un uzjundīja sen piemirstās latvisku Ziemassvētku sajūtas.
Noteikti lieli komplimenti pasākuma kulminācijai - Lācim, kurš piepildīja šo pasākumu ar absolūtu omulību, laipnību un mīlestību! Kā jau liels kārumnieks viņš parūpējās par mazo pasākuma dalībnieku saldumiem un kārumiem.
Mēs ikdienā ģimenē Ziemassvētkus svinam citādāk. Mūsdienās ir ienākušas jaunas tradīcijas. Bērnībā mēs ģimenē vairāk izmantojām dažādus latviskus noformējumus un izdarības. Šobrīd no šīm tradīcijām tiek saglabāta galda klāšanas tradīcija. Citas tradīcijas tiek izmantotas salīdzinoši maz vai tās ir mainījušās. Domāju, ka tas ir normāls evolūcijas process. Taču, lai neaizmirstu senās un nozīmīgās tradīcijas, ir patīkami tās piedzīvot, ļaujot tās radīt kādam, kas zina, kā notiek šāda svētku svinēšana.
Liels paldies Alūksnes novada vidusskolas direktorei un skolotājiem, kas ieguldīja lielu laiku un enerģiju, radot šādu pasākumu! Liels paldies mūsu bērniem, kas spēja tās tik kvalitatīvi pasniegt mums!
— Santa Harjo-Ozoliņa,
Riharda (2.klase) mamma

Kategorijas