Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē - Jolandas Suvorovas superšovs

Loreta Jargane

2017. gada 13. janvāris 00:00

59

Pie Jolandas Suvorovas jubilejas svinību galda Alūksnes Kultūras centrā 26.janvārī pulksten 19.00 ar humoristisku uzvedumu “91,5 minūtēs apkārt pasaulei” laipni aicināti visi, kas vēlas saņemt asprātīgu joku, sarkastisku parodiju, populāru melodiju, svaigāko anekdošu, krāšņu tērpu, eksotisku deju un pacilāta garastāvokļa kokteili.

Veselīgs un krāšņs humors
Nenogurdināmā Latvijas burleskas karaliene Jolanda Suvorova savu skatuves darbības jubileju nolēmusi svinēt kopā ar humora cienītājiem Alūksnē, piedāvājot jaunu koncertprogrammu „91,5 minūtēs apkārt pasaulei”. Programmas runasvīrs un dalībnieks Māris Balasko informē: “Madāma Jolanda ir šīs programmas patronese - ar to arī viss ir pateikts. Runājot par programmu, tas ir muzikāli, teatrāli vizuāls ceļojums apkārt pasaulei ar Holivudas piesitienu. Programmas ideja apspēlēta arī no aspekta, ka Latvija atrodas ļoti skaistā un izdevīgā ģeogrāfiskā novietojumā. Latvijā ir četri skaistākie gadalaiki, un, ņemot vērā, ka šobrīd ir ziema, cilvēkiem ir nepieciešama enerģija un C vitamīns, šovs veidots, lai veicinātu C vitamīna rašanos ar smiekliem, jautrību un labsirdīgu ironiju.”

Ko sagaidīt?
“Būs anekdotes, dziesmas, parodijas, dejas un arī instrumentālā mūzika. Arī akordeons pilnīgi jaunā muzikālā, vizuālā un tehniskā izpildījumā. Tāpat katram numuram izveidoti savi tērpi ar Holivudas estētisko pieskārienu - ar domu, ka Holivuda ir kas internacionāls, tātad muzikāls un košs, pasauli aptverošs. Dziesmas būs angļu, krievu un, protams, latviešu valodā. Tāpēc es domāju, ka programma pavisam noteikti veidota tā, lai jebkuram apmeklētājam būtu interesanti un patīkami. Turklāt svarīgi ir tas, ka programma paredzēta ne ilgāk kā divas stundas bez starpbrīža, lai temps nekristos. Izrādes beigās būs ļoti grandioza kulminācija! Tāpēc ir vērts atnākt un ieraudzīt,” atklāj M.Balaško.

Īpašie viesi
Jolanda svētkus nesvinēs viena, bet gan draugu pulkā, jo būs  Sanktpēterburgas parodists Vadims Jazzs, Kanādas akordeonists Moriss Balaskā un Gruzijas horeogrāfe Kama. Sanktpēterburgas parodista Vadima Jazza izpildījumā būs iespēja no jauna tikties uz skatuves ar tādiem pazīstamiem estrādes māksliniekiem kā Tina Tērnere, Elviss Preslijs, Merilina Monro, Valērijs Ļeontjevs. Taču tas nav viss – mūs uz skatuves līdz šim nezināmā kvalitātē sagaidīs arī tādas vietējās izklaides industrijas zvaigznes un zvaigznītes kā Laima Vaikule, Žoržs Siksna, Baiba Sipeniece, Margarita Vilcāne, Fredis un citi.
M.Balaško atzinīgi vērtē Jolandas veiksmīgo karjeru un skaidro, ka māksliniece ir izcila sava žanra pārstāve Latvijā. “Otras tādas mākslinieces nav, jo estrādes žanrs šādā izpildījumā Latvijā nav īpaši attīstīts. Zināmas paralēles pēc runasveida, stila, ironijas aspekta varētu savilkt ar tādu personību kā Vūpija Goldberga,” uzskata M.Balaško.

Kategorijas