Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vienkāršā ābolmaize

Loreta Jargane

2017. gada 13. janvāris 00:00

219

Bļodā iesit 3 olas, pievieno izkausētus 300 gramus cepamā margarīna, deserta karoti etiķa esences un  1 glāzi (200g) cukura. Pieliek sodu (naža gala daudzumā). Kad viss kārtīgi uzputojies, pievieno 2 glāzes miltu. Nomizo ābolus, sagriež  šķēlītēs. Uz pannas uzklāj mīklu un izkārto ābolu šķēlītes  tā, lai tie noklāj visu mīklas virsmu. Vislabāk izmantot ziemas ābolus un skābākos. Kad viss izkārtots, ābolus pārklāj ar plānu skābā krējuma kārtu, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Var pievienot arī skābākas ogas, piemēram, upenes, jāņogas. Liek cepties 200 grādos aptuveni 20 min. Lai labi garšo!

Kategorijas