Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Drifts uz Alūksnes novada ezeriem

Diāna Lozko

2017. gada 13. janvāris 00:00

1258

Iestājoties aukstajam laikam, daudzi autobraucēji vēlas izbaudīt ziemas priekus un doties izbraucienā uz kādu no aizsalušajām Alūksnes novada ūdenstilpēm. Diemžēl ne visi zina, ka braukt atļauts tikai pa šim mērķim paredzētām trasēm. Uz Alūksnes ezera šāda trase vēl tikai taps, ja vien laikapstākļi to ļaus.

Var piemērot sodu – 50 eiro
Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Alja” direktors Māris Lietuvietis skaidro, ka uz Alūksnes ezera plāno veidot trasi automašīnām, taču pašreiz vēl ir jānovēro, cik bieza veidosies ledus kārta un cik daudz būs sniega. Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi jau kopš 2014.gada nosaka, ka pa Alūksnes ezeru ar automašīnu ziemā var braukāt tikai pa tam paredzētu trasi. Ja cilvēki brauc nesankcionēti pa Alūksnes ezeru vai jebkuru citu Alūksnes novada ūdenstilpi, tad autovadītājam var piemērot sodu – 50 eiro. Līdz ar to ikviens, kurš pašreiz mēģina baudīt ziemas priekus ar savu automašīnu, dodoties uz kādu ūdenstilpi Alūksnes novadā, būtībā pārkāpj likumu un var saņemt naudas sodu.
Uz ledus vietās, kur nav norādīts trases sākums, var uzbraukt tikai ezera apsaimniekotāji un gadījumos, ja ir nepieciešamība veikt glābšanas darbus. M.Lietuvietis uzsver, ka šogad trases sākums Alūksnes ezerā varētu būt Tempļakalna ielā, jo Pilssalā pašreiz notiek multifunkcionālās servisa ēkas izbūves būvdarbi un piekļuve ezeram būtu apgrūtinoša. “Man nav zināmi gadījumi, ka kāds pašreiz mēģinātu uzbraukt uz Alūksnes ezera. Izveidosim trasi, kura varētu būt aptuveni 2,5 kilometrus gara. Tā varētu sākties pie “Aljas” ēkas un virzīties uz “Līkā bērza” pusi,” teic M.Lietuvietis. Jāatzīmē gan, ka pašreiz autovadītāji izvēlas citas ūdenstilpes Alūksnes novadā, lai nodotos drifta priekiem uz ledus.

Ierīkotā trase - maksas
pakalpojums
Ierīkotā trase Alūksnes ezerā būs maksas pakalpojums. Par 12 stundām autovadītājam būs jāšķiras no trīs eiro. Sakarā ar aģentūras “Alja” ēkas rekonstrukcijas darbiem atļauju varēs iegādāties ar pārskaitījumu, norādot automašīnas numuru, vai arī Dārza ielā 11, 408.kabinetā, uz kurieni pašreiz pārcelta aģentūras darbība. “Meklēsim arī citus variantus - varētu uzrunāt degvielas uzpildes staciju “Virši A”. Jau nākamgad šis process būs vieglāks, jo būvdarbi būs beigušies,” teic M.Lietuvietis. Viņš arī cer, ka šogad varētu uzrīkot ledus braukšanas pasākumu uz Alūksnes ezera. Divos iepriekšējos gados šādas sacensības nav notikušas, jo laikapstākļi tam nav bijuši piemēroti.
M.Lietuvietis uzsver, ka drīzumā tiks izveidota arī slidotava, lai gan jau tagad cilvēki slido dažādās Alūksnes ezera vietās. “Slidotavu šogad paredzēts izveidot pie Alūksnes Kultūras centra stāvlaukuma, lai būtu vieglāka piekļuve. Ir jāplāno arī, kā ierīkot apgaismojumu, kā arī varētu būt muzikāls apskaņojums,” informē M.Lietuvietis.



Kategorijas