Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Caurvējš Apes autobusu pieturā

Līga Vīksna

2017. gada 13. janvāris 00:00

14

Gandrīz pusgadu Apes pilsētā netālu no bijušās autoostas ēkas uzstādīta autobusu pietura. To paveica Apes pašvaldība par saviem līdzekļiem. Tomēr ne visi iedzīvotāji ir ar to mierā, jo nojume esot nemājīga, caur šķirbām pūšot vējš un it nemaz neesot omulīgi, ja autobuss jāpagaida ilgāk.
Autobusu pieturu ierīkoja pērn augustā uz Apes pilsētas svētkiem. Anna Krēsliņa no Apes pagasta pauž, ka nojume nav funkcionāla. “Jāstāv caurvējā. Kas tā par autoostas nojumi – graudu vētāmā mašīna! Kas to izgudroja? Es tādā caurvējā nevaru stāvēt, šķirbu šķirbas, visur vējš pūš cauri. Un to saku ne tikai es. Gaidot autobusu, nemieru pauduši arī citi sabiedriskā transporta pasažieri. Runā, ka tā nojume izmaksājusi 5000 eiro – mājas cenā! Kas to pirka un vai tad Apes novada dome atļāvās tādu? Nu ja – visiem kungiem mašīnas, nabagi iet kājām - ļipatu, ļepatu. Es tajā caurvēja nojumē nemaz nestāvu, eju blakus pie ēkas sienas, tad jau tur ir labāk,” saka A.Krēsliņa.
Apes novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Liberts apstiprina, ka nojumi ierīkojusi Apes novada pašvaldība par saviem līdzekļiem. “Tas bija ērtākais un vieglākais veids, kā to izdarīt, jo pašvaldības resursi ir ierobežoti. Jā, sienas ir caurumotas, bet pieturai ir arī jumts – lietus uz galvas nelīst. Piekrītu, ilglaicīgi tur uzturēties nav ērti. Būtībā tas ir Valsts autoceļu direkcijas jautājums, bet, tā kā laukums, kur nojume izvietota, pieder Apes novada pašvaldībai, tad direkcija no tā norobežojas. Pašvaldība meklēja risinājumu, vienojoties par šādas tipveida nojumes izbūvi. Sienām par materiālu neizvēlējāmies stiklu, jo bija bažas, ka to ātri sabojās un sadauzīs. Protams, apkurināmas autoostas Apē nebūs,” atzīst J.Liberts.
Bijusī Apes autoostas ēka savulaik piederējusi Alūksnes rajona patērētāju biedrībai, kuras saistības pārņēma SIA “Alta S”. “Apes pašvaldībā esam runājuši par to, ka šo ēku, kas atrodas Apes centrā, pašvaldība varētu iegādāties, jo šobrīd, piemēram, ir problēmas, kur rast telpas muzeja ierīkošanai, bet, dzirdot, ka ir interese, par ēku tiek prasīta pasakaini neadekvāta cena. Tas ir ļoti skumji,” saka J.Liberts.


Kategorijas