Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Deg dzīvoklis Helēnas ielā

Agita Bērziņa

2017. gada 13. janvāris 00:00

17

Nedēļa Helēnas ielas 62.nama iedzīvotājiem Alūksnē iesākās trauksmaini. Pirmdien, 9.janvārī, pulksten 8.43 piecstāvu dzīvojamajā mājā bija jūtams sadūmojums, tādēļ palīgā steidzās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Liels piedūmojums
“Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ceturtā stāva vienistabas dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Piedūmojums bija ļoti blīvs, tāpēc glābēji ieiešanai dūmos izmantoja speciālus elpošanas aparātus. Dzīvoklī dzīvojošo vīrieti atrada taustot, jo redzēt neko nevarēja. 1959.gadā dzimušais vīrietis, kurš bija bija saindējies ar dūmiem, tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 9.23 ugunsgrēks tika likvidēts. Noskaidroju, ka vīrietis nogādāts Alūksnes slimnīcā un ievietots reanimācijas nodaļā. Citu cilvēku evakuācija nebija nepieciešama,” stāsta VUDG Alūksnes daļas komandieris Genādijs Razmislovs. Ugunsdzēsēju rīcībā nav informācijas, kādēļ sākās ugunsgrēks. “Dzīvoklī bija ļoti daudz mantu. Cilvēkam ir nosliece uz krāšanu. Degšana notika tikai koridorā. Šāda tipa daudzdzīvokļu mājas uzbūvētas tā, ka liesmas nevar tik vienkārši pārmesties no viena dzīvokļa uz citu. Ir jādeg ļoti stipri, lai tas notiktu,” saka G.Razmislovs. Viņš atgādina, ka, izsaucot ugunsdzēsējus, vajadzētu tos arī sagaidīt, lai operatīvāk varētu palīdzēt. Šoreiz ugunsdzēsējiem pirms steigšanās palīgā vispirms bija jānodarbojas ar ārdurvju koda uzminēšanu.

Paldies modrajai kaimiņienei
Uzzinot par ugunsnelaimi, uz notikuma vietu steidzās arī ēkas apsaimniekotājs SIA “Alūksnes nami”. “Paldies modrajai kaimiņienei, kura, ieejot tualetē, sajuta dūmu smaku. Nelaime tika pamanīta laikus. Ir tikai telpu vizuāli bojājumi, taču komunikācijas netika pārtrauktas. Apakšējā stāva dzīvoklis arī nav stipri cietis,” stāsta “Alūksnes namu” valdes priekšsēdētājs Armands Musts. Kādi notikumi risinājušies dzīvoklī un kāds ir īstais ugunsnelaimes izcelšanās iemesls, skaidros policija. “Dzīvokļa īpašnieks bija guvis galvas traumu - pirms ugunsnelaimes vai tās laikā, nav zināms. Dzīvoklī bija redzamas asinis,” stāsta A.Musts. Viņš arī atklāj, ka šī persona ir sociāli nenodrošināta un par dzīvokli krājušies parādi. 

Iemesls – elektrības
īssavienojums?
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne apstiprina, ka vīrietis  nenoskaidrotos apstākļos guvis traumas. “Notikuma vietā bija arī Valsts policijas darbinieki. Kā gūta trauma, šobrīd nav zināms. Vīrietis nespēj sniegt nekādus paskaidrojumus, jo nav nācis pie samaņas. Šobrīd policijā ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, izmeklēšanas gaitā tiks noskaidroti cietušā traumas cēloņi,” stāsta Z.Vaskāne. Policija kā ugunsnelaimes izcelšanās iemeslu izvirzījusi elektrības īssavienojumu.


Kategorijas