Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam desmitā vieta Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

Agita Bērziņa

2017. gada 15. janvāris 15:32

114

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja desmito vietu Rūpoldingā notiekošā Pasaules kausa sestā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, tiekot pie viena no labākajiem rezultātiem šosezon. "Pēc sprintā iegūtās 22.vietas, arī iedzīšanas disciplīna padevās gana veiksmīga. Četrās šaušanās divi neaizvērti mērķi un noslēgumā 10.pozīcija. Paldies visiem atbalstītājiem, faniem, komandai! " savu rezultātu komentē sportists.

 Piektdien aizvadītajās desmit kilometru sprinta sacensībās Rastorgujevs izcīnīja 22.vietu, divās šaušanās neizverot divus mērķus, bet pieredzējušais Ilmārs Bricis ieņēma 44.vietu, par nepilnām sešām sekundēm atpaliekot no labāko četrdesmitnieka, kas nodrošinātu punktus kopvērtējumā.

Svētdien iedzīšanā Rastorgujevs pirmajā šaušanā kļūdījās reizi, bet tāpat iekļuva labāko divdesmitniekā, savukārt Bricis pamanījās pieļaut divas kļūdas un bija atkāpies uz pēdējo pozīciju, turpinājumā no tās vairs neizkļūstot. Tikmēr Latvijas izlases līderis otro šaušanu veica nekļūdīgi un pakāpās jau uz 14.pozīciju, ko saglabāja arī pēc trešās viesošanās ugunslīnijā, kad sniegainos laikapstākļos pieļāva vienu kļūdu.

Savukārt ceturtajā šaušanā Rastorgujevs bija nekļūdīgs un pacēlās uz astoto pozīciju, bet līdz finišam noturēja vietu desmitniekā.

Rastorgujevs labāko rezultātu šosezon iedzīšanā sasniedza trešajā posmā Nove Mesto, kad guva septīto vietu, kas sekoja pēc sestās pozīcijas sprintā.


Kategorijas