Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sveic Apes novada sportistus

Loreta Jargane

2017. gada 20. janvāris 00:00

5

Apes tautas namā godināja Apes novada labākos sportistus desmit sporta veidos, kuri 2016.gadā ieguvuši godalgotas vietas Latvijas čempionātos, pasaules sacensībās un olimpiādēs.
Pirmās balvas saņēma vīri, kuri darbdienu vakarus pavada sporta zālēs, lai gūtu labus rezultātus Latvijā tādos sporta veidos kā spēka trīscīņa un spiešana guļus - Sandis Andersons, Ēriks Dumārovs un Andris Vilemsons. Savukārt Ainārs Tukmanovs sasniedzis labus rezultātus ārmrestlingā. Apē arvien populārāks kļūst novuss, tāpēc gada balvu sportā saņēma Arvis Markus, kurš ir Latvijas Novusa federācijas LR individuālā čempionāta novusā vīriešiem 4.vietas ieguvējs 2016.gadā.

Autobraucēji un
motosportisti
Apes novads var lepoties arī ar drosmīgiem autobraucējiem - Zigurdu Kalniņu no Virešiem, kurš brauc kopā ar alūksnieti Renāru Salaku. Viņi ir Latvijas čempioni rallijsprintā savā klasē. Genādiju Fedorenko un Edgaru Vāveru, kuri ir Latvijas čempionāta 3. vietas ieguvēji kopvērtējumā. Apes novads ir bagāts arī ar bezceļu trofi automašīnām un šī sporta veida entuziastiem. Par labiem rezultātiem visas sezonas laikā sveica Ģirta Gailīša un Gunta Puzuļa ekipāžu, Maira Jurkas, Mārtiņa Apsīša un Jāņa Palkavnieka ekipāžu.
Ape ir motosporta pilsēta, kurā ir gan “MiniMX”, gan “Zelta mopēdu” entuziasti. Guntis Lakstīgala Latvijas Motosporta federācijas Latvijas čempionātā un “Latvijas kausā MiniMX 2016”, kā arī  Igaunijā “Free time cup MiniMX expert” klasē kopvērtējumā izcīnīja 1.vietas. Ilgonis Karro ir Latvijas Motosporta federācijas “Zelta mopēda” čempionāta 1.vietas ieguvējs 2A klasē, Regnārs Gabranovs - Latvijas Motosporta federācijas “Zelta mopēda” čempionāta 2.vietas ieguvējs klasē līdz 16 gadiem. Liela pateicība pienākas Ilgonim Karro, kurš velta savu brīvo laiku motociklu un mopēdu tehniskajai sagatavošanai.

Labākie orientieristi
Orientēšanās sportā aktīvākie sportotāji ir no Gaujienas. Jānis Kūms ir Latvijas čempions orientēšanās maratonā, 3.vietas ieguvējs Latvijas orientēšanās nakts čempionātā, kā arī Latvijas olimpiādes dalībnieks Apbalvojumu saņēma arī apenietis Māris Vabulnieks par dalību Latvijas olimpiādē, Latvijas čempionātā rogainingā un 4.vietu Latvijas čempionātā orientēšanās maratonā. Tika sveikta arī Gaujienas jaunā paaudze - Austris Kalniņš, kurš ieguva 3.vietu Latvijas čempionātā orientēšanās sprintā ar slēpēm, kā arī 2.vietu Latvijas veloorientēšanās čempionātā. Uvis Sproģis ieguvis 3.vietu Latvijas sprinta orientēšanās čempionātā.
Jauku atmosfēru radīja Ilzes Ērmanes muzikālie priekšnesumi, Mārča Kalniņa un viņa audzēkņu džambu spēle, Valentīna Kiļeso un viņa domubiedra Uģa azartiskais hiphops.
— Teksts: Loreta Jargane
Foto: Madara Jakobsone

Kategorijas