Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zīmīgākie Alūksnes novada sporta pasākumi šogad

Didzis Bauers

2017. gada 23. janvāris 11:39

697

“Jaunais gads būtu vienmuļš, ja nekas nemainītos, nepilnveidotos un nenāktu klāt jauni pasākumi,” saka Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris, stāstot par šā gada nozīmīgākajiem pasākumiem sporta dzīvē Alūksnes novadā.

Janvāra beigās gaidāms otrs liels pasākums - Latvijas čempionāts skijoringā, kurš notiks aiz Alūksnes novada vidusskolas televīzijas torņa. Mainīgo laika apstākļu dēļ organizatori neizvēlējās ezeru, bet sacīkstes notiks pļavās. Pie mums plānoti trīs posmi. Vēl būs divdienu sacensības februārī. Ziemā kā trešais nozīmīgākais pasākums marta sākumā tiek plānots Latvijas čempionāts biatlonā. Tā būs iespēja redzēt visus spēcīgākos Latvijas biatlonistus Alūksnē. Protams, ir paredzēts arī tradicionālais slēpojums, kurš notiks jau 32.reizi.
Komandu sporta veidos februāra sākumā līdz aprīlim paredzēts basketbola čempionāts, kas varētu būt ar intrigu, vai tiks gāzti novada čempioni “Alsviķi”. Šogad tiek plānots arī florbola čempionāts, pašreiz gan vēl nav skaidrs, vai būs pavasarī vai rudenī. Protams, tiks startēts Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiādē Ērgļos. Zinot Alūksnes novada vidusskolas ambīcijas, ir gaidāmi labi rezultāti.
Pavasara pusē sporta dzīve solās būt ļoti dinamiska. Dominēs skriešana, orientēšanās, pludmales volejbols, kā arī būs futbola turnīrs.

Kā lielākais pirmo reizi mūsu pusē notiekošais pasākums jāatzīmē populārā skriešanas seriāla “Stirnu buks” 3.posms Kornetos. Distances paredzētas no 5 līdz 30 kilometriem, un parasti tās pulcē līdz pat 2000 dalībnieku. Tam tiks pakārtots skriešanas seriāls parkā, mainīsies trašu vietas – būs jāskrien arī pa Jāņkalniņu un Tempļakalnu. Pavasara skrējiena patrons būs olimpiete Ilona Marhele. Orientieristiem plānots sacensties 14 posmos otrdienās vietējā seriālā, kā arī Latvijas čempionāts Veclaicenē, kas būs atlases sacensības Pasaules Čempionātam, kas pirmo reiz notiks Igaunijā.
Alūksnes džudisti pārbaudīs savas spējas novada čempionātā. Pludmales volejbolistiem ir paredzētas 3-4 sacensības jau vasaras sakumā. Kā lielākais, protams, jāmin “Ergo Open” Latvijas čempionāta posms.

Vēl tiek plānots triatlona čempionāta posms, bet Pilssalas celtniecības darbu dēļ vēl nav zināms, vai būs iespējams to noorganizēt. Pašreiz tiek spriests par ūdens motosporta sacensību norisi augustā. Šobrīd Alūksnē plānots Latvijas un Eiropas čempionāts, Latvijas Ūdens motosporta federācija gribētu arī Pasaules čempionāta posmu, bet tad alūksniešiem ir jāiegulda liels darbs, jo jauno laipu dēļ būs jāmaina trases izvietojums, un vēl nav skaidrs, kā tas izskatītos.
Savukārt rudens pusē lielākais pasākums jau otro gadu solās būt starptautiskās ilgo stundu orientēšanās sacensības jeb rogainings “Marienburgas zelta rudens”. Par sacensību vietu izvēlēta pilsēta un tās apkārtne, ezera krastmala Kolberģa un Šūpalu virzienā. 4-6 stundas sportisti sacentīsies izturības skrējienā, cenšoties atrast visvairāk kontrolpunktu. Protams, būs arī tradicionālās Ziemassvētku džudo sacensības, kas decembrī norisināsies jau 17.reizi.   

Kategorijas