Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Briest apvērsums

2010. gada 29. janvāris 08:39

1111

Speciāli jums, cienījamā tauta, gribu oficiāli paziņot: jūsu mežā briest varas maiņa! Tādu ziņu man pastāstīja viens rūdīts putns, ar kuru man iznāk regulāri saskrieties. Draudzene Lapsa gan ir man pačukstējusi, lai Krauklim gluži uz vārda neticot. Tas varbūt bijis tikai tāds jociņš spociņš, kādus viņš mēdzot izmest, krīzes laikā cenzdamies nezaudēt savas prasmes knābja muskulatūras vingrināšanā, cenšoties vienlaikus mutē gan sieru saturēt, gan garo mēli.

Pagāja diena, divas, bet... nekā. Nepiepildās pareģojums. Varas maiņa nav izperināta! Pilnīgi no garlaicības jābeidzas nost! Satiku Caunas kungu un noprasīju, kā tur īsti ir. Lai klāj vaļā baltu patiesību! Šis vispirms aprāja mani, lai es beidzot spiegot. Pēc tam tomēr apgaismoja, ka nekad neko skaidri zināt nevar. Varbūt apvērsums arī būšot, bet ne tagad. Pašlaik turpinoties sarunas, apvārdošana un tiekot izteikti vilinoši piedāvājumi. Tad jau redzēšot, kurš uzķersies uz “siera” un kurš tomēr ne. Caunas kungs man vēl bargi noprasīja: “Zaļā vārna, vai tu patiešām esi zaļa?”

Dievojos, ka esmu zaļāka par zaļu. Un tad Caunas kungs man ieteica labāk aizlidot paokšķerēt uz kaimiņu mežu, jo tur pirmāk gaidāms apvērsums. Ik pa brīdim šiem manīta “grūstīšanās”, “veldrēšana” un citi varas maiņas priekšvēstneši. Jutos saintriģēta. Aizlidoju uz viņu mežu, noskaidroju, kas un kā... Izrādās, ka šajā biezoknī arī vēl tikai gatavo apvērsumu. Šoreiz to dara neparasti lēnām un prātīgi. Esot aizguvuši kaimiņu meža pieredzi - kas lēni nāk, tas labi nāk. Toties grūstīšanās pašlaik esot parasta lieta. Taču tā nepalikšot nesodīta. Tāpēc Bebrs ar Zaķi un vēl kādi trīs apvienotie, no varas atstumtie esot pieprasījuši taisnu tiesu neitrālā zonā (kaimiņu mežā), lai atgūtu labo slavu, saņemtu kompensāciju un varbūt pat atgūtu sabiedrisko stāvokli.

Es tikai vienu nesaprotu. Vai šodien tiešām vēl ir palicis siers, ko dalīt un pārdalīt? Ja tā, tad vēl trekni dzīvojam.


Kategorijas