Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Sudrabā” pārvēl vadību

Agita Bērziņa

2017. gada 3. februāris 00:00

13

Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs” biedru ikgadējā kopsapulcē trešdien atskatījās uz pagājušajā gadā paveiktajiem darbiem, izvirzīja uzdevumus jaunajam darba cēlienam un vēlēja vadību.

Gribētu tirgoties tūrisma centrā
Uz ikgadējo biedru kopsapulci bija ieradies liels skaits biedru – 38 no 66. Sanākušie atzina, ka tā ir lielākā biedru aktivitāte kopš dibināšanas pirms sešiem gadiem. Tikpat aktīvs biedrībai bijis arī viss pagājušais gads. “Aktivitāšu bijis daudz. Pirmdienās te pulcējas rokdarbnieki, otrdienās - ansambļa dziedātāji, trešdienās uz tikšanos sanāk visi. Visi pulciņi darbojas ļoti aktīvi. Rokdarbnieces ir pievērsušās zīda šaļļu apgleznošanai, dekupāžai un pērļo rokassprādzes ar latvju rakstu zīmēm. Visus viņu darbiņus var apskatīt mūsu telpās, kāroto iegādāties. Ja ir kādas īpašas vēlmes – var veikt pasūtījumu. Gribētos, lai darinātos darbus, piemēram, latviskās rokassprādzes, varētu tirgot tūristiem informācijas centrā. Ar pašvaldību jau esam par to runājuši, taču, kad tas varētu reāli notikt, vēl nezinām,” stāstīja G.Tortuze.
Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad pensionāri sev un draugiem organizēs sporta spēles Alūksnē. Šogad tās paredzētas 3.jūnijā. Sportiskajās aktivitātēs piedalīsies novada aktīvākie pensionāri, arī no Apes, Gulbenes un Rīgas klubiņa “Rudens”. 9.jūnijā pie alūksniešiem ciemos brauks Amatas novada pensionāri. Arī šogad pensionāri plāno doties kopīgā ekskursijā pa Latviju, taču konkrēts maršruts vēl nav izstrādāts. 12.aprīlī plānots Lieldienu pasākums biedrības biedriem. “Esam iesnieguši projektu “Ziedot.lv” ar vēlmi iegādāties ansamblim mūzikas instrumentu – sintezatoru. Vai gūsim atbalstu, zināsim 1.martā. Savukārt līdz 22.februārim iesniegsim projekta pieteikumu pašvaldībai rokdarbu materiālu iegādei,” stāstīja G.Tortuze.

Pārvēl valdi
Vienbalsīgi valdes priekšsēdētājas amatam tika virzīta līdzšinējā vadītāja Gita Tortuze, kura šos pienākumus veikusi jau divus sasaukumus jeb sešus gadus. “Esmu pietiekami ilgu laiku veltījusi biedrībai, un tas nebūt nav vienkārši. Tas ir grūts darbs. Labprātīgi šos pienākumus neuzņemos, jo  veselība vairs nav tik stipra. Ja nevienas citas kandidatūras nav un no manis atkarīgs tas, vai biedrība darbosies vai ne, tad piekrītu turpināt darbu,” teica G.Tortuze. Valdē turpinās darboties Līvija Galla, Jautra Tatjana Poļaka, Edvīns Fricis Svars, bet no jauna ievēlēta Velta Skuja, Brigita Vaitniece un Biruta Priede. Par revidentu ievēlēja Aiju Kopmani.


Kategorijas