Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Māca darīt labu

Agita Bērziņa

2017. gada 3. februāris 00:00

47

Palīdzēt līdzcilvēkiem, savai pilsētai un skolai, darot labus darbus – tāds ir Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas vadmotīvs šajā mācību gadā. Pirmajā pusgadā skolēni jau izdarījuši vairākus labus darbus un tos turpinās darīt arī šogad.

Viss nebeidzās Labo darbu nedēļā
“Citos gados neesam iesaistījušies tik aktīvi labdarībā, taču šogad labdarības aktivitātes izvirzījām kā vienu no uzdevumiem. Pirmos labos darbus veicām rudenī Labo darbu nedēļā. Skolēni sakopa publiskās teritorijas, palīdzēja veciem cilvēkiem dažādos darbos, apkopa piemiņas vietas un kapa vietas, apmeklēja sociālās aprūpes iestādi “Trapene”, dzīvnieku māju “Astes un Ūsas”, vāca ozolzīles, ko vēlāk vedām uz Rīgas Zooloģisko dārzu un Līgatnes dabas taku. Pozitīvi ir tas, ka tam ir turpinājums. Nav tā, ka tā ir bijusi tikai viena izsludināta nedēļa un labie darbi beigušies,” stāsta direktora vietniece audzināšanas jomā Alda Liepiņa. Klases turpina braukt uz sociālās aprūpes iestādi, dzīvnieku māju. Pavasarī skolēni noteikti iesaistīties dažādos sakopšanas darbos dabā un turpinās palīdzēt līdzcilvēkiem.

No sirds!
“Atsaucāmies Alūksnes un Apes novada fonda rīkotajam Ziemassvētku tirdziņam, un katra klase pārdošanai gatavoja kādu lietu, piemēram, dažāda veida rotājumus, kamīnrozes, koka metamos kauliņus, Ziemassvētku kartītes, karsto trauku turētājus. Svētku laikā sarūpējām un nosūtījām dāvanas karadarbībā cietušajiem bērniem. Skolēni kopā ar vecākiem sagatavoja 32 dāvanas un saziedoja naudu šo dāvanu nosūtīšanai. Mūsu bērni vairākkārt ir saņēmuši brīnišķīgas dāvanas no Latvijas Samariešu apvienības, tādēļ šoreiz gribējām arī mēs kādam nosūtīt tādas,” atklāj A.Liepiņa. Šajā mācību gadā viena no pirmajām labdarības akcijām būs Lieldienās, kad tirdziņā skolēni pārdos pašu darinātas lietas un iegūtos līdzekļus novirzīs labdarībai. “Gribas, lai katram vēlme darīt labus darbus nāktu no sirds, nevis tas notiktu piespiedu kārtā. Darīt labu nevar iemācīties, ja kāds uzspiež.   Tas ir jāmāca darīt no sirds un patiesi. Nav būtiski, vai izdarīsim simts vai trīs labas lietas, galvenais, lai tās trīs būtu no sirds, bet simts var būt tikai skaita pēc,” atzīst A.Liepiņa.

Kategorijas