Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bronza Eiropas čempionātā

Didzis Bauers

2017. gada 3. februāris 00:00

2

Polijā Dušņikizdrojā norisinājās Eiropas čempionāta un IBU kausa sacensības biatlonā. Tajās startēja arī Latvijas cerība alūksnietis Andrejs Rastorgujevs.
Sacensības sākās ar 20 kilometru individuālo distanci vīriešiem, tajā Andrejs bija neveiksmīgs pēdējā šaušanā - tika pie trim soda minūtēm, kopumā sakrājot četras, un ieņēma vien 20.vietu.
10 kilometru sprintā vīriem A.Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas otrajā stāvus šaušanā, kas maksāja vietu uz goda pjedestāla, pietrūkstot tikai 0,6 sekundēm līdz bronzas medaļai.
Toties pēdējā individuālajā disciplīnā 12,5 kilometru iedzīšanā beidzot Andrejs izcīnīja bronzas medaļu - kaut arī šaušanā kļūdījās četras reizes, tomēr nodemonstrēja savas lieliskās ātruma īpašības.
Andrejs medijos stāsta, ka pašreiz meklē ātru risinājumu stāvus šaušanas uzlabošanai un tikai šobrīd pamazām uzņem optimālo fizisko formu un apņēmības pilns gatavojas Pasaules čempionātam Austrijā, Hohfilcenē.
Jāatzīmē, ka Alūksnes novada saistošie noteikumi paredz par izcīnīto 3.vietu Eiropas čempionātā Andrejam naudas balvu 500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kategorijas