Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākas Alūksnes novada atklātais basketbola čempionāts

Didzis Bauers

2017. gada 4. februāris 20:42

23031

Sestdien sākās 2017.gada Alūksnes novada atklātais basketbola čempionāts vīriešiem un sievietēm. Tā norise paredzēta no 4.februāra līdz 25.martam.

Vīriem čempionāts risināsies divās līgās (1.līga un 2.līga). Komandas līgās tika sadalītas pēc pagājušā gada rezultātiem un izvērtējot komandu potenciālu. Pirmajā līgā sacentīsies četras komandas: “Lave”, “4 plus”, “Standarts”, “Kalnu namiņš”. Otrajā līgā: “Seniori” un divas BJSS komandas. Komandu pārstāvju sanāksmē tika nolemts, ka izspēlēs divus apļus, jo komandas vēlējās vairāk spēļu. Pēc apļu izspēles katrā līgā tiks noteiktas divas labākās komandas. 1.līgas gadījumā būs brīvas un gaidīs “mazā ceturtdaļfināla” uzvarētājus.
2.līgas divām labākajām komandām būs iespēja ieņemt 1.līgā 5. un 6.vietu un turpināt cīņu - cīnoties ar 1.līgas 3. un 4.vietas ieguvējiem un nosakot divas komandas, kas tiksies ar 1.-2.vietas ieguvējiem un sadalīs medaļas.

Spēles tiesās ar vietējo tiesnešu palīdzību un tikai izņēmuma gadījumā finālos ir doma piesaistīt no malas. Tiks arī skatīta atļauto trīs viesspēlētāju piesaiste, jo uzsvars ir uz to, ka čempionāts ir novada iedzīvotājiem un attīstās vietējie spēlētāji.
Vīriem pēc divu gadu pārtraukuma būs jauns čempions, jo iepriekšējo gadu čempioni “Alsviķi” šogad turnīrā nepiedalīsies.

Kategorijas