Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunumi par Eiropas naudu

Agita Bērziņa

2017. gada 10. februāris 00:00

1753

Turpinās no 1.lappuses

Projektu kārta ekonomikas attīstībai ir nepārtraukta, tādēļ ikviens vēl var pagūt iesniegt savu projekta ideju ražošanas, tūrisma pakalpojumu, lauksaimniecības produktu pārstrādes, vietējo produktu tirdzniecības attīstībai, piesaistot Eiropas fondu finansējumu.

Projekts “Jauna tūrisma pakalpojuma ieviešana uzņēmumā SIA “SDA””
Projekta iesniedzēja Sanita Adlere (Alūksnes novads): - Projektā esam iegādājušies motorlaivu jeb kuteri, kas mums tiks piegādāts februāra vidū. Tas būs pilnīgi cita līmeņa pakalpojums, un mēs savā starpā neesam konkurenti. Mūsu piedāvātais pakalpojums būs dārgāks, ekskluzīvāks un ātrāks, piemērots dažādām svinībām mazās kompānijās - līdz astoņiem cilvēkiem. Jāteic gan - turīgākam klientu lokam. Sezonu plānojam sākt šovasar, bet pieļauju, ka tas vēl nebūs jūnijā. Priecājos, ka mēs vairāki esam padomājuši, ko darīt Alūksnes ezerā. Tas liecina, ka tam sāk rasties pieprasījums un katrs sajūt šo vajadzību. Nav pamata uztraukumam, ka nebūs klientu, jo katram ir pilnīgi citādāks pakalpojums. Sākotnēji bija bažas, cik Alūksnes novada pašvaldība ir gatava vietējiem komersantiem palīdzēt ar ezera piestātnēm un pārējām lietām. Tā kā esmu ar to saistīta, varu nomierināt, ka šovasar izbūvēs divas jaunas laivu piestātnes – viena būs Tempļakalnā pie 100.pakāpiena, otra - pie Aleksandra paviljona muižas parkā. Protams, laipas būs arī Pilssalā. Laivu ielaišanas vietu plānots izbūvēt pie mākslas skolas, savukārt lielākas laivas, kas nevar caurbraukt pa tilta apakšu, varēs ielaist no piestātnes Ozolu ielā.
* Projekta kopējās izmaksas ir 56 627,85 eiro, no tām publiskais (LEADER) finansējums ir 32 495,04 eiro.

Projekts ““Piedzīvo ūdens stāstus Alūksnes novadā” - mobilas laivu nomas “Ezermalas laivas” izveide un jaunu tūrisma produktu izstrāde”
Projekta iesniedzēja Inga Zālīte (Alūksnes novads): - Februāra beigās saņemsim projektā iegādātās deviņas kanoe ar piekabi un divus SUP dēļus. Laivas svērs tikai 28 kilogramus, līdz ar to būs viegli nest, kas būs patīkami, ja braucienā dosies ģimene ar bērniem. Savukārt SUP dēļi būs piemēroti iesācējiem – ar lielāku spuru, līdz ar to stabilāki. Ar iesācēju dēli pat es varēju sākt supot vienā dienā. Tomēr jāsaka, ka tas nav tik vienkārši, kā rāda televīzijā. Tas ir ļoti aizraujoši, ļoti jautri un patīk visiem - no divu gadu vecuma līdz sirmam vecumam. Manuprāt, Alūksnes ezera krasts ir ļoti piemērots supošanai, jo optimālais dziļums ir drusku pāri celim. Mūsu upēs supošana nebūs piemērota, jo upes ir krāčainas un arī nesakoptas. Alūksnes novadā ir ļoti daudz dažādu fantastisku ūdenstilpju, jāsāk tik izmantot! Mums ir potenciāls, un neviens cits kā vien mēs paši varam sakārtot vietu, kur dzīvojam, un parādīt tās krāšņumu.
* Projekta kopējās izmaksas ir 8728,47 eiro, no tām publiskais finansējums ir 6109,92 eiro.

Projekts “Tūrisma attīstība Alūksnes novadā atbilstoši dabas un kultūras sniegtajām priekšrocībām”
Projekta iesniedzēja Elīna Dambe (Alūksnes novads): - Projektu esam jau īstenojuši - pagājušā gada rudenī iegādājāmies kuģītis “Marienburg” un devāmies pirmajos izbraucienos pa Alūksnes ezeru. Interese bija ļoti liela. Dažiem bija vienalga, ka ārā auksts un pūš stiprs vējš, tik un tā braukt gribēja. Mēneša laikā guvām pieredzi, lai jauno tūrisma sezona sāktu pārliecinātāk. Redzējām, kas cilvēkiem patīk, un zinām, kas ir tās jomas, pie kurām jāpiestrādā. Gaidām, kad nokusīs ledus un varēsim sākt kaut ko darīt. Šogad plānojam braucienus ar audiogidu, ko esam saņēmuši visās pieprasītajās valodās. Daudz darba ieguldījām, domājot tūristiem interesantus un saistošus tekstus, meklējot vēl nedzirdētu informāciju. Šobrīd plānojam jauno tūrisma sezonu un pieņemam rezervācijas braucieniem. Ir prieks, ka jau janvārī cilvēki ir rosīgi un plāno braucienus.
* Projekta kopējās izmaksas ir 46 301,39 eiro, no tām publiskais finansējums ir 32 410,97 eiro.


Projekts “Nakšņosim Benevillā” un “Augļu namiņš”
Projekta iesniedzējs Aivars Ezeriņš (Alūksnes novads): - Mans dzīves mērķis bija izglābt kādu vecu mūsu senču būvētu ēku. To es izdarīju un sakopu fasādi ēkai Brūža ielā. Gadu gaidīju, kad atvērsies jauna kārta projektiem. Tas bija ilgs laiks. Bet tas man palīdzēja pamatīgi sagatavoties. Viens no projektiem ir paredzēts pilsētas viesiem – tā ir viesnīca. Pamatmērķis ir izveidot augsta komforta līmeņa sešas divvietīgas istabiņas ar iespēju ievietot papildu gultasvietas. Visu darot, neizmirstam akcentēt ēkas vēsturisko auru. Otrs projekts paredzēts gan pilsētas viesiem, gan vietējiem iedzīvotājiem – pašu audzēto augļu tirdzniecības vietas izveide šajā pat ēkā. Plānojam piedāvāt arī pašu gatavotus dabiskus saldējumus un kokteiļus. Darbību uzsāksim 1.jūlijā.
* Projekta “Nakšņosim Benevillā” kopējās izmaksas ir 149 591,80 eiro, no tām publiskais finansējums ir70 000,00 eiro.
* Projektam “Augļu namiņš” kopējās izmaksas ir 44 365,57 eiro, no tām publiskais finansējums ir  25 137,54 eiro.

Projekts “Kultūras dzīves un sabiedrisko aktivitāšu attīstība un dažādošana Alūksnes novadā atbilstoši dabas un kultūras sniegtajām priekšrocībām”
Projekta iesniedzējs Jurijs Marinovs (Alūksnes novads): - Projektā iegādāta speciāla pārvietojama (mobila) skatuve. Skatuve nodrošina pasākumu mobilitāti, ļaujot tos veidot gandrīz jebkurā vietā, pasargājot tehniku no vēja un lietus. Skatuves konstrukcija atļauj tai piestiprināt gandrīz jebkura veida apskaņošanas un apgaismošanas tehniku, kā arī multimedijus un ekrānus, tādējādi sniedzot iespējas izpildīt gandrīz jebkuras vēlmes. Skatuve ir jau iegādāta un gaida pirmos pasākumus.
* Projekta kopējās izmaksas ir 50 170,60 eiro, no tām publiskais finansējums ir 35 000,00 eiro.

Projekts “Vingro - esi vesels!”
Projekta iesniedzējs Artūrs Grīnbergs (Alūksnes novads): - Alūksnē, Jāņkalna ielā 43, projektā top vieta, kur varēs saņemt fizioterapijas un rehabilitācijas pakalpojumus. Piedāvās ārstniecisko vingrošanu un ārstniecisko masāžu, slinga terapiju, kas ir viena no iedarbīgākajām metodēm dziļās muskulatūras stiprināšanai, mugurkaula un ķermeņa stabilizēšanā, kā arī muskuļu spēka treniņiem. Alūksnei jauns pakalpojums būs kriosauna (kriogēnā terapija). Ar zemas temperatūras ietekmi uz organisma šūnām un organismu kopumā var uzlabot garastāvokli, stiprināt imunitāti un aktivizēt vielmaiņu. Tāpat krioterapiju izmanto dermatoloģisko slimību un astmas ārstēšanai, kā arī cīņā ar celulītu un lieko svaru.
* Projekta kopējās izmaksas ir 65 534,32 eiro, no tām publiskais finansējums ir 35 000,00 eiro.

Projekts “Siltums silda!”
Projekta iesniedzējs Jānis Bambulis (Apes novads): - Lai vieglāk strādāt un vairāk var izdarīt, iegādājos jaudīgākas iekārtas un modernāku aprīkojumu krāšņu un plīšu izbūvei un remontam. Aprīkojums ir jau iegādāts un ļoti aktīvi tiek izmantots objektos. Iegādājos trepes, sastatnes, mikseri, zāģi, motorzāģi, ģeneratoru, līmeņrādi. Visvairāk lolots bija mūrnieka zāģis, ar ko var ļoti precīzi sagriezt nepieciešamās detaļas - nav jāzīmē un jāgriež ar lielo fleksi. Sapņojis par to biju jau sen. Pieprasījums pēc krāšņu mūrēšanas pakalpojuma ir ļoti liels. Tas ir arī darbs, kas man ļoti patīk  – veidoju paliekošas lietas.
* Projekta kopējās izmaksas ir  4958,16 eiro, no tām publiskais finansējums ir 3470,71 eiro.

— Agita Bērziņa

Kategorijas