Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kājnieku skolā pilnveido sakaru sistēmu

Loreta Jargane

2017. gada 10. februāris 00:00

578

Laikraksta “Alūksnes Ziņas” redakcijā vērsās Alūksnes iedzīvotāji, lai noskaidrotu, kāpēc Kājnieku skolas teritorijā Alūksnē uzradies tornis, kas naktīs spīd ar sarkanām gaismiņām, cik sen tas jau tur atrodas, kāpēc uzstādīts un kādam nolūkam?
Jauno torni var redzēt no Pils ielas, braucot garām Torņa ielai, arī no Lāčplēša ielas. Noskaidrojām, ka uztraukumam nav pamata. Aizsardzības ministrijas kapteine Sandra Brāle skaidro, ka februārī Alūksnes novadā tiek izvietotas Nacionālo Bruņoto spēku sakaru iekārtas, kuras nodrošinās NBS sakaru sistēmas pilnveidošanu. “Šo sakaru sistēmu izvietošana Alūksnes novadā notiek NBS sakaru modernizācijas ietvaros. Tās nenodara kaitējumu cilvēku un mājdzīvnieku veselībai un drošībai,” saka S.Brāle.
Šonedēļ tapis arī zināms, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs ir izsludinājis pasūtījumu par Kājnieku skolas bruņojuma noliktavas ēkas būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību. Interesenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 23.februārim. Noliktava atradīsies Lāčplēša ielā Kājnieku skolas teritorijā. Jaunajās noliktavās glabāsies visa veida NBS bruņojumā esošā munīcija, tostarp prettanku un artilērijas munīcija. Šobrīd armijas noliktavas atrodas arī, piemēram, lielākajā NBS bāzē Ādažos un Vaiņodē.
— Loreta Jargane

Kategorijas