Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sācies čempionāts basketbolā

Didzis Bauers

2017. gada 10. februāris 00:00

3

Ernsta Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē pagājušās nedēļas nogalē sākās Alūksnes novada čempionāts basketbolā.
Sestdien 1.līgas komandas aizvadīja pirmās divas spēles. Tās bija lielisks indikators līdzjutējiem, lai novērtētu komandu spēku. Pirmie tikās pagājušā gada otrās un trešās vietas ieguvēji - “4 plus” un “Standarts”. Diezgan pārliecinoši ar 86:42 uzvarēja “4 plus”. Pēc spēles “Standarta” pārstāvis atzina, ka komanda vēl nav saspēlējusies un labāko sniegumu rādīs uz izslēgšanas spēlēm. Otrajā spēlē tikās “Lave” ar “Kalnu namiņu”. Savu pārākumu nodemonstrēja “Lave”, uzvarot ar rezultātu 90:56.
Svētdiena basketbola draugiem sākās ar 2.līgas komandu dueļiem. Izlozē mazliet nepaveicās komandai “Seniori”, kurai bija jāaizvada divas spēles pēc kārtas ar sporta skolas komandām. Pirmajā cīņā “Seniori” vienlīdzīgā spēlē pārspēja “BJSS 2” komandu ar rezultātu 74:64. Otrajā spēlē likās, ka vīri ir paguruši un jauniešiem būs viegla spēle, bet viss izrādījās pretēji. “Senioriem” gandrīz visi metieni sasniedza mērķi, bet jauniešiem neizdevās gandrīz nekas, un rezultāts ir likumsakarīgs – 101:67.
1.līgas sacīkstes solīja intrigu - cīņu starp pirmās dienas uzvarētājiem - “4 plus” un “Lave”. Komandas nelika līdzjutējiem vilties. Ar daudziem spilgtiem momentiem komandas visu pamatlaiku cīnījās punkts punktā, un finālā – neizšķirts, tika spēlēts papildlaiks, kurā veiksmīgāka bija “4 plus”.
Otrajā cīņā tikās pirmās dienas neveiksminieki - “Kalnu namiņš” un “Standarts”, kuriem zaudējums liek attālināties no labāko divnieka, viņiem jāpiedalās pārspēlē ar 2.līgas labākajām komandām. Šoreiz iepriekšējās dienas kļūdas viņi nepieļāva. Pārliecinošāk nospēlēja “Kalnu namiņš” un svinēja uzvaru.
Pēc pirmajām spēlēm līderos ir izvirzījusies “4 plus” komanda. Svētdien tiks izspēlētas visas pirmā apļa spēles un varēs spriest par komandu spēku, kas šogad izskatās izlīdzinājies ar “viesspēlētāju” skaita ierobežošanu. Otrajā aplī gaidāms daudz interesantu spēļu.
Jāatzīmē, ka pēc nedēļas sāksies Alūksnes novada čempionāts sievietēm, kurā tomēr startēs trīs komandas. Organizatori plānoja piesaistīt vēl ceturto komandu, lai būtu vairāk spēļu un interesantāku cīņu, bet pieteikšanās laiks ir beidzies un viss paliks, kā plānots iepriekš.
— Didzis Bauers

Kategorijas