Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atkal pierāda, ka ir labākie!

Diāna Lozko

2017. gada 10. februāris 00:00

6

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā trešdien notika konkursa “Gribu būt mobils” pusfināls. Pārējam komandām uzvaras priekšā atkāpties lika Strautiņu pamatskolas komanda “Strauti – 1”, tādējādi vēlreiz pierādot, ka skolotājas Tijas Āboliņas darbs un bērnu gribasspēks sniedz stabilus un ļoti labus rezultātus.
Šobrīd norit reģionālie pusfināli Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotajā konkursā “Gribu būt mobils” 6. - 8. klašu skolēniem par ceļu satiksmes noteikumiem. 8.februārī Alūksnes ģimnāzijā piedalījās 10 labākās Madonas reģiona komandas: “Strauti-1” un “Strauti-2” no Strautiņu pamatskolas, “Asie naži” no Palsmanes pamatskolas, ”Just do it” no Alūksnes pilsētas sākumskolas, “Ceļotāji” no Balvu Valsts ģimnāzijas, “Zinkārīgie” un “Ašie Brašie” no Bejas pamatskolas, “Ceļojošie Luksofori” no Lejasciema vidusskolas, “Tīģeri” no Vidagas Sikšņu pamatskolas un “5 ziķeri” no Smiltenes vidusskolas.
1.vietu ieguva Strautiņu pamatskolas komanda “Strauti – 1”. Strautiņu pamatskolas direktore Ingrīda Pedece uzsver, ka labos rezultātus palīdzējis sasniegt T.Āboliņas neatlaidīgais un sistemātiskais darbs. Balvā viņi saņēma braucienu uz “Ahhaa” zinātnes centru Igaunijā.
Bejas pamatskolu pārstāvēja divas komandas (skolotāja Sarmīte Stebere): 6.klases komanda ieguva 3.vietu (balvā - velosipēda saslēdzēji), bet 7.klases komanda – 6.vietu. Alūksnes pilsētas sākumskolas 6.klases komanda ar skolotāju Ilgu Marķitāni ieguva 5.vietu. “Desmit komandu konkurencē ieguvām 5.vietu - tas ir labs rezultāts. Piedalījāmies pirmo reizi. Protams, ārpus konkurences ir Strautiņu pamatskola, kuras bērni un skolotāja T.Āboliņa tik tiešām ir malači!” pauž I.Marķitāne.
Savukārt Vidagas Sikšņu pamatskolas komanda (skolotāja Sarmīte Granta) izcīnīja 7.vietu un, lai arī kādos uzdevumos uztraukums darīja savu, izdevās sasniegt ļoti labus rezultātus velotrasē, kā arī radošajā uzdevumā piedāvāt oriģinālu risinājumu jaunai ceļa zīmei. Komandas “Tīģeri” dalībnieki ieteikuši izveidot ceļa zīmi ar atstarojošo vesti, kura būtu jāizvieto tajās vietās, kurās obligāti ir jāpārvietojas ar šādu vesti.

— Diāna Lozko

Kategorijas