Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē atkal koncertēs “Melo-M”

Loreta Jargane

2017. gada 17. februāris 00:00

20

Čellu trio “Melo-M” turpina priecēt savus klausītājus Latvijas pilsētu koncertzālēs un Alūksnē - Kultūras centrā 3.martā grupa aicina uz koncertu “Ūdens mūzika”, ļaujot klausītājiem nokļūt īstā, gandrīz vai fiziski sajūtamā ūdens pasaulē.

Būs arī pirmatskaņojumi
“Melo-M” jaunās programmas “Ūdens mūzika” saturu veido grupas līdera – čellista, komponista un aranžētāja Kārļa Auzāna – jaundarbi. “Gribējās sajust un radīt ūdens enerģiju caur mūziku. Ūdens ir kaut kas ļoti tuvs mūzikai, tās izteiksmes veidam - tas var būt mierīgs, var būt arī vētrains. Tāpat abiem ir viļņi. Gan ar ūdeni, gan mūziku var viegli vilkt paralēles. Ūdens tēma atnāca pati, jo mūsu iepriekšējā programma un albums bija “No meža mēs nākam”. Par godu ūdenim radies pilnīgi jauns skaņdarbs ar tādu pašu nosaukumu kā visai programmai - “Ūdens mūzika”. Būs arī vairāki citi darbi,” intriģē Kārlis Auzāns.
Līdztekus programmas jaundarbu atskaņošanai koncertā gaidāmi arī citi pirmatskaņojumi – vairākas intriģējošas un iepriekš nedzirdētas “Melo-M” versijas par pasaulē populārām rokmūzikas skaņdarbu tēmām. Protams, neizpaliks visu laiku pazīstamākie grupas skaņdarbi – gan pašu kompozīcijas, gan oriģinālas un publikas iemīļotas versijas par populārām mūzikas tēmām.

Alūksnē – gudra un uzmanīga publika
Pievērsties rokmūzikas skaņdarbu versijām “Melo-M” mūziķus – Kārli Auzānu, Jāni Paulu, Miķeli Dobičinu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti – pamudinājusi rudens koncertturneja “Black Cello Sabbath”, kurā “Melo-M” muzicēja kopā ar igauņu čellu kvartetu, atskaņojot tieši rokmūziku arī Alūksnes Kultūras centrā un sniedzot neaizmirstamu mūzikas baudījumu. Toreiz skatītāju zāle bija pārpildīta.
“Alūksnē noteicošais ir koncertzāle. Kad  rudenī uzstājāmies ar kolēģiem no Igaunijas, mūs ļoti uzrunāja Alūksnes Kultūras centrs. Es uzskatu, ka šīs koncertzāles esamība ir liels ieguvums gan pilsētai, gan visam reģionam. Mēs vienmēr esam gatavi braukt spēlēt uz labām koncertzālēm, it sevišķi Latvijā. Nenoliedzami šādā koncertzālē var gan izpildīt, gan baudīt mūziku ļoti augstā kvalitātē. Es domāju, ka Alūksnē publika ir ļoti silta, saprotoša, gudra un uzmanīga. Vārdu sakot, enerģijas apmaiņa ir nostrādājusi ļoti labi, tāpēc vēlamies koncertēt pie jums atkal!” atklāj komponists.


Kategorijas