Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sirsniņkūka “Ķirsītis”

Loreta Jargane

2017. gada 17. februāris 00:00

28

Tuvojoties pavasarim, vēlējāmies ienest saules siltumu un dzīvesprieku sirdī ikvienam mīlniekam, tāpēc aicinājām piedalīties fotokonkursā, iesūtot recepti un ēdiena foto, ko pasniegt savam mīļotajam cilvēkam Valentīndienā.
Visvairāk atzīmju “Patīk” (43) sociālajā tīklā “Facebook.com” “Alūksnes Ziņu”/aluksniesiem.lv” lapā tika uzspiests alūksnietes Ineses Kaulakānes receptei “Sirsniņkūka “Ķirsītis””. Savukārt kā “Alūksnes Ziņu” simpātiju recepte tika izvēlēta Aivas Zalviņas vafeļu recepte, kuru publicēsim nākamā “Alūksnes Ziņu” numura rubrikā “Recepte”. Abu recepšu autores ieguva dāvanu karti 20 eiro vērtībā (divām personām) romantiskām vakariņām Alūksnes atpūtas kompleksā “Jolanta”.

“Sirsniņkūka “Ķirsītis””
Nepieciešams: 400 g šokolādes, 5 ēdamkarotes kakao, 300 ml ķiršu jogurta, 200 g sviesta, 300 g cukura, 5 olas, divas glāzes miltu, 1 ēdamkarote cepamā pulvera, rums, kondensētais vārītais piens, ķirši bez kauliņiem.
Pagatavošana: izkausē sviestu un pievieno šokolādi, pēc tam pievieno kakao un rumu. Traukā iesit piecas olas un pievieno cukuru. Visu sakuļ, tad pievieno ķiršu jogurtu, samaisa un pievieno šokolādes un kakao masu. Visu kārtīgi izmaisa un pievieno miltus, cepamo pulveri. Mīklu lej ietaukotā formā un cep 200 grādos apmēram stundu. Kad kūka atdzisusi, virsū uzlej ķiršu jogurtu, apkārt smērē kondensēto piena masu, rotā ar ķiršiem. Lai labi garšo!
— Teksts: Loreta Jargane
— Receptes un foto autore:
Inese Kaulakāne

Kategorijas