Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Neveicas šaušanā

Didzis Bauers

2017. gada 17. februāris 08:30

84

Ar sacensībām jauktajā stafetē pagājušajā nedēļā sākās 2017.gada pasaules čempionāts biatlonā, kas no 9. līdz 19.februārim norisinās Hohfilcenē (Austrija). Tajā startē divi alūksnieši - Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne. Diemžēl mūsējiem vēl nav izdevies parādīt savu labāko sniegumu - pieviļ šaušana.
Stafetē Latvijas izlase starp 25 izlasēm palika pēdējā un nesasniedza ceturto posmu. Šaušanā neveicās Žannai - nopelnīti trīs soda apļi, neko neizdevās glābt Andrejam, un, tiekot apdzītiem par apli, komanda tika noņemta no trases. Pirmajā individuālajā distancē - 7,5 kilometru sprintā sievietēm Žannai Juškānei jau pirmajā šaušanā bija trīs kļūdas, otrajā šaušanā - vēl divas un finišā - 95.vieta 101 sportistes konkurencē. Vīriem 10 kilometru sprintā komandas līderis Andrejs Rastorgujevs ārkārtīgi neveiksmīgi šāva guļus (2/5) un finišā - 57.vieta. 12,5 kilometru iedzīšanā vīriešiem Andrejs sāka no 57.vietas ar vairāk ne kā divu minūšu deficītu. Šaušanā viņš kļūdījās piecas reizes, tomēr pakāpās uz 37.vietu, jo bija ļoti ātrs distancē. Sociālajā tīklā “Facebook” Andrejs raksta: “Pirmie divi pasaules čempionāta individuālie starti aizvadīti bez gandarījuma, labā lieta ir tā, ka pēc iedzīšanas ir skaidrs, ka distancē varu konkurēt ar jebkuru, šaušanas laiks arī ir apmierinošs, bet šaušanas precizitāte šobrīd nav tāda, kas ļautu uzrādīt augstvērtīgu rezultātu.” Arī Žanna medijos atzīst, ka, trenējoties ar izlasi, nav izdevies sasniegt labāko sportisko formu un ir vīlusies par savu sniegumu.
15 kilometru individuālajā distancē Žanna Juškāne ieguva 95.vietu. Jau pēc pirmās šautuves trīs soda minūtes atmeta cerības uz labu rezultātu, vēl nopelnīti pa diviem sodiem katrā stāvus šaušanā. 

Kategorijas