Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izspēlēts pirmais aplis

Didzis Bauers

2017. gada 17. februāris 08:33

735

Ernsta Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē turpinās Alūksnes novada čempionāts basketbolā, komandas abās līgās tagad ir izspēlējušas pirmo apli.

No paša rīta pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja 1.līgas sacensības, ar kuru izspēli tika noslēgts spēļu pirmais aplis. Pirmajā spēlē tikās komandas “4 plus” un “Kalnu namiņš”. Spēle sākumā bija līdzīga un izraisīja pat nelielus asumus. Bet, spēlējot ar “pilniem apgriezieniem”, “4 plus” basketbolisti nodemonstrēja, ka ir meistarīgāki un precīzāki. Arī īsais rezervistu soliņš “Kalnu namiņam” bija liktenīgs, jo pēc spēlētāja noraidījuma un piezīmju normas sasniegšanas palikušie četratā vairs nevarēja izrādīt nopietnu pretestību, tādēļ likumsakarīgs ir zaudējums ar rezultātu 76:51.

Otrajā 1.līgas spēlē tikās pagājušā gada sīvākie pretinieki - “Lave” un “Standarts”. Spēles sākums bija līdzīgs, jo “Standarta” puišiem iekrita grūti metieni, bet spēles gaitā vairs tik labi neveicās. “Lave”, demonstrējot labāku individuālo meistarību, izvirzījās vadībā un to droši noturēja līdz spēles beigām. Spēle beidzās ar rezultātu 86:71.

Pēc pirmā apļa komanda “4plus” ar izcīnītām visām uzvarām ir līdere, otrajā vietā - “Lave”, trešajā - “Kalnu namiņš” un “Standarts”. Pašreiz komandas iespēlējas un pēta pretiniekus. Gaidāms, ka otrajā aplī piesaistīs meistarīgākus viesspēlētājus un uz izslēgšanas spēlēm cīņas kļūs interesantākas, jo pašreiz dažās spēlēs pietrūkst cīņas visas spēles garumā.

2.līgā - bez intrigas
Pēcpusdienā tika aizvadītas arī divas 2.līgas spēles. Pirmo apli noslēdza abu sporta skolas komandu duelis. Jaunajiem basketbolistiem šoreiz bija katastrofāla metienu precizitāte no perimetra, pretinieki no “BJSS 2” bija precīzāki - rezultātā arī pelnīta uzvara.
Otrajā vakara spēlē, kas arī bija pirmā spēle otrajā aplī 2.līgā, tikās “BJSS” ar “Senioriem”. Lai gan pirmajā aplī jaunieši piedzīvoja pamatīgu sagrāvi, tomēr visi līdzjutēji gaidīja intrigu, vai jaunie spēs uzlabot sniegumu, jo uzvaras gadījumā vēl bija iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā. Spēle līdz pat pēdējai ceturtdaļai ritēja punkts punktā, un tikai pašās beigās “Senioriem” izdevās izvirzīties drošā vadībā un svinēt uzvaru ar rezultātu 88:69. Ar šo uzvaru vīri ir izvirzījušies pārliecinošā vadībā 2.līgā, un šī jau bija pirmā spēle no otrā apļa, kurā “Seniori” nostiprināja iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Vēl tikai tīri teorētiski jauniešu komandas var samainīties vietām, ja “BJSS” pēdējā spēlē sagraus “BJSS 2”.  

Čempionāts turpināsies šīs nedēļas nogalē ar sieviešu komandu cīņām sestdien, bet vīri svētdien 2.līgā izspēlēs visas atlikušās spēles otrajā aplī un 1.līgā divas spēles.


Spēļu kalendārs

(E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zāle)

18.februāris (sieviešu komandas)
13.00 - “BJSS” – “Moseņis” (Rēzekne),
15.00 - “Alsviķi – “Moseņis” (Rēzekne),
16.30 - “BJSS” – “Alsviķi”.

19.februāris (vīriešu komandas)
11.00 - “Seniori” – “BJSS 2” (2.līga),
12.30 - “Kalnu namiņš” – “Lave” (1.līga),
14.00 - “BJSS 2” – “BJSS” (2.līga),
15.30 - “4 plus”  - “Standarts” (1.līga).

Kategorijas