Aluksniesiem.lv ARHĪVS

8.martā Zeltiņos - “Rojas” dziesmas par mīlestību

Līga Vīksna

2017. gada 24. februāris 00:00

40

Zeltiņu tautas nams Starptautiskajā sieviešu dienā, 8.martā, sarūpējis brīnišķīgu dāvanu ikvienam – pulksten 19.00 skaistākās dziesmas par mīlestību Zeltiņos skanēs grupas „Roja” izpildījumā koncertprogrammā „Es savu sirdi devu Tev”.

Par mīlestību, jūru un dzīves vētrām 
“Grupas “Roja” dziesmas vienmēr ir sildījušas sirdi, īpaši dziesma “Kamenes deja”. Ņemot vērā, ka 8.martā vīrieši sveic sievietes un sievietes šajā dienā joprojām jūtas kā svētkos, gribējās “Rojas” koncertu tieši šajā dienā. Prieks, ka iedzīvotāji to novērtē, jo interese par koncertu Zeltiņos ir diezgan liela. Kungi izsaka vēlmi atvest savas dāmas un veltīt to viņām kā dāvanu. Skaisti! Ceru, ka ar “Rojas” koncertu šajā drēgnajā laikā varēsim ikvienam radīt arī pavasarīgu noskaņu,” stāsta Zeltiņu tautas nama vadītāja Gunita Paleja.
Grupa “Roja” dibināta 1998.gadā. Šobrīd grupā spēlē Jānis Kalniņš (vokāls, taustiņi), Jānis Tabūns (soloģitāra), Ando Krūklis (basģitāra, vokāls) un Bruno Krautmanis (bungas). Dzīvespriecīgie mūziķi dzied par mīlestību, jūru un dzīves vētrām. Šajā laikā izdoti četri mūzikas albumi, spēlēts daudzos koncertos un ballēs. Grupa aktīvi piedalījusies “Latvijas Radio 2” aptaujās, “Latvijas šlāgeraptaujās”, “Dzintara dziesmu aptaujās” un citur. Savulaik lielu popularitāti ieguva dziesma “Kamenes deja”, kas aptaujā konkurēja ar grupas “Baltie lāči” dziesmu “Skaidra valoda”.

No šlāgera līdz popmūzikai
Mūziķis, dziedātājs un dziesmu autors Jānis Kalniņš ar mūziku saistīts kopš bērnības – apguvis  pūšaminstrumentu spēli, strādājis Ventspils profesionālajā pūtēju orķestrī. Ventspilī cieša draudzība J.Kalniņam izveidojās ar komponistu, aranžētāju un taustiņinstrumentālistu Ivaru Makstnieku, kas pamudināja viņu nopietni pievērsties dziesmu sacerēšanai. I.Makstnieks aranžēja pirmās J.Kalniņa dziesmas, un 1998.gadā klajā nāca pirmais grupas “Roja” albums “Laiks mīlēt”. 2000.gadā tika izdots otrais albums “Tavs smaids”, pēc pieciem gadiem tam sekoja albums “Mazliet no vēja”. J.Kalniņam patīk eksperimentēt, tādēļ “Rojas” skanējums regulāri mainījies, piemēram, iesaistot arī  akustiskos instrumentus. 2009.gada nogalē J.Kalniņš mainīja mūzikas stilu un no šlāgera pievērsās popmūzikai. 2010.gadā izdots pagaidām pēdējais grupas albums “Kamenes deja”.

Kategorijas