Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dāmas uzsāk čempionātu

Didzis Bauers

2017. gada 24. februāris 00:00

0

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē pagājušās nedēļas nogalē turpinājās Alūksnes novada čempionāts basketbolā.
Sacensības sāka sieviešu komandas, bet vīriem 2.līgā izspēlētas visas spēles, noskaidroti labākie. 1.līgā komandas sāk otrā apļa spēles, kuras kļūs aizvien aizraujošākas.

Startē trīs komandas
Sestdien cīņas par novada čempiona titulu basketbolā sāka sieviešu komandas. Tika aizvadītas pirmās trīs spēles. Sievietēm nebūs finālu, labākās noteiks pēc izspēlētiem diviem apļiem, tiekoties katrai ar katru komandu divas reizes. Tāpēc labākais sniegums jāparāda jau pirmajās spēlēs. Sievietēm šogad startē trīs komandas, diemžēl neizdevās piesaistīt ceturto, kas šo turnīru padarītu dinamiskāku un interesantāku. Pirmās cīņu sāka “BJSS” jaunās meitenes ar vieskomandu no Rēzeknes “Moseņis”, kas pagājušajā gadā neatstāja mūsu komandām nekādas izredzes. Sporta skolas meitenes ir redzami pielikušas meistarībā, tomēr šogad nopietnu pretestību pieredzējušajām dāmām izrādīt nespēja. Patīkami, ka epizodiski rādīja ļoti labu basketbolu.
Otrā spēle bija starp Alsviķiem un rēzeknietēm. Viešņām - otrā spēle pēc kārtas, bet tas netraucēja rādīt lielisku sniegumu. Spēles sākums ļoti līdzīgi ritēja punkts punktā, bet jau uz vidusdaļu precīzāka bija viesu komanda, atrāvās rezultātā un svinēja drošu uzvaru.
Trešā spēle starp abām mājinieču komandām, kurā savu meistarību nodemonstrēja pieredzējušās Alsviķu komandas spēlētājas un izcīnīja uzvaru. Mazliet pietrūka meistarības jaunajām meitenēm, lai nosvērtu spēles gaitu sev par labu.

2.līgā labākie “Seniori”
Svētdien notika spēles kungu komandām. Pēdējā 2.līgas apakšgrupas spēlē komanda “Seniori” tikās ar “BJSS 2”. Spēle bija līdzīga līdz pēdējām minūtēm, tomēr sporta skolas otrā komanda bija precīzāka un svinēja uzvaru. Bet vīriem izcīnītās uzvaras pirmajā aplī ļauj kvalificēties izslēgšanas spēlēm ar 1.līgas 4.vietu.
Otrā spēle 1.līgā, kurā tika izspēlēts otrais aplis, tikās “Kalnu namiņš” un “Lave”. Spēlē tikai ar divu punktu pārsvaru uzvarēja “Laves” puiši. Tas nozīmē, ka izslēgšanas spēlēs būs interesantas cīņas, jo nevar teikt, ka kāda komanda būtu izteikta favorīte.
Pēdējā spēle 2.līgā notika starp abām sporta skolas komandām, kurā “BJSS 2” komanda ļoti spraigā cīņā uzvarēja jaunos basketbolistus un kvalificējās izslēgšanas spēlēm. “BJSS 2” būs jāspēlē ar 1.līgas priekšsacīkšu 3.vietas ieguvējiem. Jāatgādina, ka divas labākās 1.līgas komandas gaidīs savus pretiniekus pusfinālos, kamēr pārējās divas izspēlēs ar divām labākajām 2.līgas komandām.
Jācer, ka 2.līgas komandas piesaistīs meistarīgākus spēlētājus un radīs intrigu ceturtdaļfinālos.
Pēdējā spēle svētdien bija viena no aizraujošākajām, tajā tikās bez zaudējumiem spēlējošā “4 plus” un bez uzvarām esošais “Standarts”, kurš beidzot bija savā labākajā sastāvā. Cīņa ritēja punkts punktā līdz pēdējās ceturtdaļas vidum, kurā lieliski no distances uzbruka “Standarta” vīri un svinēja savu pirmo uzvaru.

Neparādīja, ko vajadzēja
Čempionātā dāmām - mazs pārtraukums, bet vīriem sestdien tiks izspēlētas visas 1.līgas otrā apļa atlikušās spēles un svētdienas rītā jau tiks izspēlēti ceturtdaļfināli. 
“Šajās spēlēs diemžēl meitenes šoreiz neparādīja to, ko vajadzēja parādīt. Kaut arī zaudējums ar -20 punktiem pret Alsviķu meitenēm, domāju, ka šogad bija iespēja viņas uzvarēt. Neizdevās nospēlēt visu spēli vienmērīgi, izdevās epizodiski labi momenti. Jācenšas rast komandā pārliecību, ka varam nospēlēt visu spēli labi,” stāsta BJSS meiteņu komandas treneris Uldis Jauniņš. Vīriem viņš neņemas prognozēt uzvarētāju, jo komandas 1.līgā spēkos visas ir līdzīgas un katra var uzvarēt citu. Viņš prognozē, ka izslēgšanas spēles būs interesantas - uzvarēs tas, kas labāk noskaņosies un gribēs uzvarēt.

Kategorijas