Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē - “Dzelzs vilka” 25.jubilejas koncerts

Loreta Jargane

2017. gada 3. marts 00:00

33

Latviešu rokgrupa “Dzelzs vilks” šogad atzīmē 25.jubileju un dodas ceturtdaļgadsimta jubilejas koncertturnejā “Dziesmas pilnmēness naktī”. 10.martā grupa koncertēs Alūksnes  klubā “Prelūdija”.

Bagāžā - daudz panākumu
Pirms 25 gadiem Mālpilī dibinātā grupa “Dzelzs vilks” ir kļuvusi par vienu no spēcīgākajām rokgrupām Latvijā. Izdevusi 13 studijas albumus, saņēmusi septiņas “Mūzikas ierakstu Gada balvas”. Tikko “Dzelzs vilka” jaunākais studijas albums “Perfekta rītdiena” saņēma “Zelta mikrofona 2016” balvu nominācijā “Labākais roka vai metāla mūzikas albums”. Grupa tās pastāvēšanas laikā arī radījusi dziesmas kino un teātrim, kā arī dejas izrādēm.
“Par godu jubilejai “Dzelzs vilks” laidis klajā grupas pirmo dziesmu izlasi “Dziesmas pilnmēness naktī” divu kompaktdisku un vinila skaņuplates izdevumos. Tajā iekļautas grupas spilgtākās dziesmas, kā arī jaunākais singls “Bīstami vārdi”, kas pašlaik ir starp Latvijas lielāko raidstaciju visvairāk spēlētajām latviešu dziesmām, bet televīzijas skatītājiem tas pazīstams kā sēriju filmas “Šķiršanās formula” tituldziesma,” stāsta grupas “Dzelzs vilks” menedžere Aija Kaukule. “Dzelzs vilka” 25 gadu jubilejas dziesmu izlases un koncertturnejas sadarbības partneris ir VAS “Latvijas Dzelzceļš”.

Koncerts – ceļojums laikā
“Koncerts būs ceļojums laikā - no “Dzelzs vilka” pirmsākumiem 90.gados, kad plosījāmies alternatīvās mūzikas biezoknī, šķērsojot enerģijas pilno laiku pēc tūkstošgades mijas, kad tapusi lielāka daļa mūsu albumu un neaizmirstamu dziesmu, līdz pat mūsdienām. Mēs neatgriežamies pagātnē, bet ņemam līdzi to, kas esam, lai ietu tālāk, - kopā ar mūsu faniem visās paaudzēs,” par jubilejas koncertu saka “Dzelzs vilka” līderis Juris Kaukulis.
“Alūksne - vienas no “Dzelzs vilka” mājām, jo Alūksnē laikam patīk rokmūzika, lai arī šobrīd mūzikas virsotnes sasniedz cita veida žanri, tomēr “Dzelzs vilks” vienmēr tiek sirsnīgi uzņemts tieši Alūksnē, tāpēc, ilgi nedomājot, grupa ir iekļāvusi koncertturnejas sarakstā arī Alūksni,” atzinīgi saka A.Kaukule.

Kategorijas