Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kurzemnieces mājas Alūksnē

Diāna Lozko

2017. gada 3. marts 00:00

2710

Sigita Ventniece jau vairākus gadus dzīvo Alūksnē, taču viņas dzimtā puse ir otrā Latvijas malā – Ventspilī. Sigita vienmēr sevi uzskatījusi par kurzemnieci un pat nepieļāva domu, ka reiz dzīvos kur citur. Nu viņas sirdsmājas ir Alūksne. Te ir viņas mīļotais, divi brīnišķīgi bērni, kā arī visur līdzi ejošais sirdsdarbs, kurš saistīts ar dzīvojamo ēku dizaina veidošanu.
Ar dzīvesbiedru Egilu Rāviņu Sigita iepazinās Rīgā. Viņa – ventspilniece, viņš – alūksnietis. Sigita toreiz apguva sievietēm mazāk ierastu profesiju - galdniecību. Kopdzīve viņu ar Egilu vispirms aizvedusi uz Ventspils pusi, taču pēc dēliņa Paula piedzimšanas pāris apsvēra domu ar laiku pārcelies uz Alūksni. “Lēmums nebija viegls. Egils, man nezinot, bija uzmeklējis darbu Nacionālo Bruņoto Spēku Kājnieku skolā Alūksnē. Es sākumā biju diezgan dusmīga, jo es taču biju īsta kurzemniece un nekur citur netaisījos braukt dzīvot! Mana dzimta un draugi nāk no Kurzemes, tāpēc lēmums pārcelties uz Alūksni sākotnēji nebūt nenāca viegli,” atzīstas Sigita.
Dzīvi Alūksnē viņa uzsāka 2011.gadā. “Pa dzīvi gan cenšos iet viegli, jo uzskatu, ka notiek tas, kam bija lemts notikt,” teic Sigita. Viņas sapnis bija kļūt par restauratori, taču atklājās, ka viņai ir alerģija no putekļiem un pelējuma. Lai arī restaurēšanas sapnis bija jāatstāj, Sigitai ļoti patīk iekārtot dzīvojamās platības, un pašmācības ceļā viņa apguvusi dzīvojamo telpu dizainēšanas programmu. Ar tās palīdzību viņa izstrādā nākotnes dizainu dzīvojamajām telpām. Sigitai ir daudzi vaļasprieki -  viņa ir aizrāvusies arī ar bērnu seju apgleznošanu pasākumos, hennas zīmējumu veidošanu. Sigita jūtas pateicīga dzīvei. Viņa mērķtiecīgi sasniedz savus mērķus. “Esmu cilvēks, kurš nelien otram dvēselē. Ja cilvēks vēlēsies, pats pastāstīs. Arī pašai nepatīk, ja man lien dvēselē. Tieši tāpēc arī es novērtēju dzīvi Alūksnē, jo šeit varu parādīt, kas es esmu. Kurzemes pusē es esmu Sigita Ventniece, tādu un tādu vecāku meita, tādu un tādu cilvēku radiniece. Ir ļoti vērtīgi nokļūt vidē, kurā tevi vērtē pēc darbiem, nevis saistībā ar kādiem iespaidiem,” uzsver Sigita. Viņa ir apņēmības pilna un tik tiešām ar saviem darbiem parāda, ka ir enerģiska un darbīga. Kopš 2013.gada viņa ir arī mājas vecākā Bērzu ielā 7. Tā, lūk, ventspilniece ir kļuvusi ne tikai par alūksnieti, bet tādu alūksnieti, kura vēlas ienest prieku ne tikai savā, bet arī līdzcilvēku dzīvē.

— Teksts un foto:
Diāna Lozko

Kategorijas