Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kinologi sezonu uzsāk vērienīgi

Loreta Jargane

2017. gada 3. marts 00:00

22

Kinologi atsākuši sezonu ar visai kuplu dalībnieku skaitu, jo sacensībās  “Alūksnes ziema 2017” piedalījās 23 dalībnieki. Ieradušies bija kinologi pat no Igaunijas, Saldus, Valmieras, Cēsīm un Valkas.

Sacensības divos posmos
Sacensības notika divos posmos. Pirmajā bija jāpārvar šķēršļu josla, jāpiesauc suns. Izejot šķēršļu joslu, varēja doties uz aizturēšanu vai mantiņas mešanu. Šajā posmā no Alūksnes kinologiem vīriešu grupā Jānis Igaunis dabūja nullīti, Jānis Kamarūts ierindojās 3.vietā, Sergejs Pranckuns – 2.vietā, Raivis Podrezovs – 1.vietā. Sieviešu konkurencē Evija Černiševa izcīnīja 3.vietu, Iveta Lange – 4.vietā. Iesācēju grupā 2.vietā ierindojās Kārlis Smiltēns, Kristīne Kranāte – 5.vietā, Ilmārs Saldābols - 6.vietā un Rolands Drelnieks – 7.vietā.
Otrais posms sastāvēja no fiziskās sagatavotības - bija jānoskrien divi apļi, kur katra apļa galā bija biatlona elementi jeb šaušana pa mērķiem. Katram kinologam bija astoņas iespējas sašaut piecus mērķus. Ja tas neizdevās, tad rezervē bija vēl trīs patronas, ar kurām varēja labot rezultātu. Ja kāds no mērķiem netika sašauts, sportists ieguva 10 sekunžu sodu. Pirmajā aplī šaušana norisinājās stāvus, otrajā – guļus. Šajā posmā vīriešu konkurencē J.Igaunis ierindojās 8.vietā, J.Kamarūts - 9.vietā, S.Pranckuns – 1.vietā, R.Podrezovs – 2.vietā. Sieviešu konkurencē  I.Lange – 2.vietā, E.Černiševa – 3.vietā. Iesācēju grupā 2.vieta – K.Smiltēnam, I.Saldābols ierindojās 3.vietā, R.Drelnieks – 4.vietā un K.Kranāte - 7.vietā.

Rezultāti ļoti labi
Apkopojot rezultātus pēc pirmā un otrā posma, J.Igaunis ierindojās 9.vietā, J.Kamarūts - 7.vietā, S.Pranckuns - 1.vietā, R.Podrezovs – 2.vietā. Sieviešu konkurencē E.Černiševa – 2.vietā, I. Lange – 1.vietā. Iesācēju grupā 2.vieta – K.Smiltēnam, I.Saldābols ierindojās 4.vietā, K.Kranāte - 6.vietā, R.Drelnieks – 7.vietā.
“Uzskatu, ka rezultāti ir ļoti labi. Liels prieks par lielo atsaucību un kinologiem, kuri lieliski pierādīja sevi. Neesam nekam gatavojušies, sezona tikai sākusies, un sunīši arī ir tikko iesākuši piedalīties sacensībās, bet tomēr rezultāti ir labi. Vai līst lietus, spīd saule vai putina – mums sacensības notiek! Kopumā sportisti ir apmierināti,” saka kinologu biedrības “Remis” valdes priekšsēdētājs Agris Naglis.

Nākamā sezona - piesātināta
Tagad dalībnieki var atvilkt elpu līdz 11.martam, kad pulksten 11.00 Alūksnes kinologu mācību poligonā norisināsies tradicionālais sporta un atpūtas pasākums ar suņiem. Tajā skries meitenes, tādēļ arī pasākumu sauc “Alūksnes meitene 2017”. Pirmajā etapā kinologi atdos suņukus savām sievietēm – meitām, sievām, mīļotajām, kurām būs jāveic šķēršļu josla, piesaukšana. Savukārt otrais posms būs diezgan interesants, jo sunīšiem būs iespēja atpūsties, bet saimnieces skries ar saviem kungiem un pārvarēs visu šķēršļu joslu kopā ar viņiem. “Skatīsimies, kādi būs laikapstākļi, lai varam visam pielāgoties un nav arī pa dubļiem jārāpo. Katrā ziņā distance būs sagatavota, dalībnieki būs un skriešana notiks. Interesējas arī no citiem novadiem. Turklāt jāpiebilst, ka mūsu sezona būs visai saspringta, jo šosezon paredzētas apmēram 14 sacensības. Dosimies uz Varakļāniem, Valku, Kolku pāri visai Latvijai, kas būs tālākais brauciens alūksniešiem. Piedalīsimies Ilzenes pagasta rīkotajā “Stipro skrējienā”, nākamajā dienā dosimies uz Cēsīm. Vēl dosimies uz starptautiskām sacensībām Rēzeknē, Priekuļos, Saldū un citviet. Sezona noslēgsies Līvānos. Tā ka entuziasms un sporta gars ir!” uzsver A.Naglis.

Kategorijas