Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalās dziesmu aptaujā

Agita Bērziņa

2017. gada 3. marts 00:00

413

Ar jaunu videoklipu dziesmai “Laimes putns” sevi plašākam klausītāju lokam pieteikusi dziedātāja Santa Sāre-Gerža no Apes novada. Rīt, 4.martā, pulksten 19.35 Santa būs redzama LTV1 raidījumā “Amigo Dzintara dziesmas”.

Pirmo reizi top videoklips
Nokļūšana raidījumā nozīmē, ka par viņas dziesmu “Laimes putns” ikviens mēneša garumā varēs balsot “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujā. Katra mēneša izlasē ir deviņas dziesmas, kas cīnās par iekļūšanu finālā un iemīļotākās dziesmas titulu. Dziesmas “Laimes putns” mūziku un tekstu sarakstījis Jānis Krūmiņš no grupas „Apvedceļš”, bet video uzņēmusi alūksniete Linda Arāja.
“Ar Jāni iepazinos “Apvedceļa” koncertos, kas ik gadu brauc uzstāties manis vadītajā Virešu saieta namā. Tuvojoties manam dzimšanas dienas 30.gadu solo koncertam, viņš man uzrakstīja pirmo dziesmu “Ziemas pasaka”. Turpinoties sadarbībai, tapa dziesma “Laimes putns”. Abi bijām vienisprātis, ka “Laimes putns” varētu būt īstā dziesma, ko nodot klausītāju vērtējumam plašākā mērogā un sākt izcīnīt savu vietu latviešu mūzikā. Taču, lai to darītu, bija nepieciešams videoklips,” stāsta S.Sāre – Gerža.
Izdomāt videoklipa ideju un atrast filmētāju viņa uzticēja māsai Ilvai Sārei. “Uzrunāju Lindu Arāju – viņa, ne mirkli nedomājot, piekrita sadarboties. Starp Santu un Lindu radās īpaša saikne, kas vainagojās ar skaistu videoklipu. Videoklips tapa gleznainajā Veclaicenē, kas ir mūsu vecvecāku dzimtā vieta un kur mēs ar māsu pavadījām bērnību. Pie tam suns, kas redzams video, ir Lindas ģimenes mīlulis,” stāsta mākslinieces māsa Ilva Sāre.
Santas dzīve ir skatuve
Ilva atzīst, ka Santa ir sajūtu cilvēks un neko nedara tāpat vien. “Aicinu ieklausīties dziesmā. Ne tikai lipīgajā melodijā un vārdos, bet arī dziesmā un ieskaitīties videoklipā dziļāk,” teic Ilva. Viņa spilgti atceras māsas pirmos soļus mūzikas pasaulē – kā divu gadu vecumā viņa stāvēja uz celma uz dziedāja. “Visa pamatā ir ģimene. Nenoliedzami Santa ir apveltīta ar iedzimtu talantu, kas mantots no vecākiem un vecvecākiem, kuri bija ļoti muzikāli. Īpašs paldies mūsu mammai, kura nepagurstoši veltīja ļoti lielu uzmanību Santas talanta attīstīšanā, sūtot papildus mācīties  dziedāšanu pie Sandra Oto, flautas spēli pie Sarmītes Kubuliņas, uz neskaitāmiem konkursiem, koncertiem… Arī tagad Santai ir daudz koncertu, pasākumu, bet mamma auklē Santas dēlu Oliveru. Santas dzīve ir skatuve! Aicinu atbalstīt Santu, nobalsojot par dziesmu “Laimes putns”,  lai visa Latvija iepazīst jaunu, talantīgu, pozitīvu un ļoti lielām darbaspējām apveltītu dziedātāju,” teic I.Sāre.
Šobrīd Santa kopā ar Ģirtu Ripu (klavieres) un Mārci Kalniņu (bungas, perkusijas) piedāvā koncertprogrammu “Pieskarties pasaulei”, kas ir stāsts - saruna par cilvēka jūtu pasauli, savstarpējām attiecībām, pasaules uzbūves sakritībām un to, ka visi esam ceļā uz pilnību. Līdztekus viņa veido izglītojošas, muzikālas izrādes bērniem, scenārijus, vada pasākumus.

Kategorijas