Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iegūst iespēju tikties ar Valsts prezidentu

Ilze Bogdanova

2010. gada 28. janvāris 12:47

866


Piektdien pieci Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas audzēkņi devās uz Rīgas pili, lai tiktos ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Šie skolēni ir Miks Brīdaks, Gunis Raudoks un Roberts Voropajevs no
4.klases, kā arī Zane Repule un Paula Rezgoriņa no 8.klases.Kā iepriekš atzina Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas direktors Jānis Ločs, šie skolēni iespēju viesoties Rīgas pilī izpelnījušies pēc oktobrī notikušās Valsts prezidenta vizītes Apē. V.Zatlera uzmanību piesaistījusi skolēnu aktivitāte, ar kādu viņi iesaistījušies diskusijās, tāpēc saņemts uzaicinājums paviesoties pie viņa.

Z.Repule stāsta, ka sarunas laikā prezidents viņus iepazīstinājis ar savu dienas kārtību un to, kā tā tiek veidota. Viesi izvadāti ekskursijā pa Rīgas pili, bet vēlāk viņiem dota iespēja sekot līdzi prezidenta vizītēm, tiekoties ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimševicu un aizsardzības ministru Imantu Lieģi. Pēc šīm tikšanās reizēm prezidents pievērsies pašiem jauniešiem, aicinot viņus uzdot jautājumus. “Mēs uzdevām gan politiskos, gan personīgos jautājumus. Piemēram, kā viņš attiecas pret Rīgas mēra necenzētajiem vārdiem vai kur viņš vislabprātāk dodas atpūsties?” atklāj Z.Repule. Savukārt viņas klasesbiedreni P.Rezgoriņu interesējusi prezidenta attieksme pret protestiem pie Saeimas ēkas.

Abas meitenes atzīst, ka sākumā valdījusi nedrošības sajūta, ņemot vērā, ka tikšanās notikusi ar valsts pirmo amatpersonu, bet uz tās beigām gaisotne kļuvusi arvien brīvāka un nepiespiestāka. “Pēc tikšanās sajūta nebija tāda, ka būtu tikusies ar pašu prezidentu, bet, kā teica skolotāja, tas nākšot ar laiku un pēc tam es varēšu stāstīt par piedzīvoto draugiem vai klasesbiedriem. Katrā ziņā jutos ļoti priecīga,” saka P.Rezgoriņa.

Kategorijas