Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēstule malieniešiem (labots konts)

Ļoti cienītie bijušie un esošie malienieši, mālupieši, Malienas skolas absolventi, bērnu vecāki un visi, kam pazīstama rakstnieka Aleksandra Pelēča daiļrade!
Tuvojas pavasaris un līdz ar to arī rakstnieka Aleksandra Pelēča 97. dzimšanas  diena, ko atzīmē 10.aprīlī.
1920.gada 10.aprīļa vēlā pievakarē Mālupes pagasta ,,Ķikšu’’ Minne laida pasaulē puisēnu Ali - vēlāko rakstnieku Aleksandru Pelēci, kurš savu pusi attēlojis interesantos tēlojumos un dzejas rindās. “Puisiska dvēsele’’ atmiņu tēlojumos viņa valoda, kas bagāta  ar Malienas puses vārdiem un izteicieniem, dzirkstin dzirkstī, stāstnieka talants atplaukst visā pilnībā, stāstot par savas dzimtas un novadnieku likteņiem. Ļoti vēlamies, lai tāpat uzdzirkstī dzejas rindas A.Pelēča bērnu dzejas grāmatiņā ,,Čabiņš’’, kura gaida savu izdošanas brīdi jau kopš 1976.gada. Esam noskaņoti darīt visu, lai ,,Čabiņš’’ beidzot ieraudzītu dienas gaismu. Izdot dzejoļu krājumu apsolījusies izdevniecība SIA “Selja”,  ilustrācijas zīmē Malienas pamatskolas audzēkņi.
Ja vēlaties mums palīdzēt, lūdzam atlicināt grāmatiņas izdošanas mērķim tik lielu naudas summu, cik varat atļauties. Par jebkuru ziedojumu būsim ļoti pateicīgi! Paldies Alūksnes un Apes novada fondam par jau veiktajiem ziedojumiem un ,,Prāta laboratorijai” par labajiem nodomiem ziedot, lai ,,Čabiņš’’ nonāktu pie lasītājiem!
Lūgums naudu ieskaitīt nodibinājuma ,,Malienas skolas fonds’’ kontā LV11HABA0551034789354 vai nodibinājuma ,,Alūksnes un Apes novada fonds’’ kontā LV 96 UNLA 0050019750651 ar norādi - A.Pelēča grāmatai ,,Čabiņš’’ .
Grāmatas ,,Čabiņš’’ atvēršanas svētkos visi ziedotāji tiks mīļi gaidīti Malienas pamatskolā Aļa istabā! Kontakttālruņi papildu informācijai – 26523541 (G.Vancāne),   26191325 (I.Andronova).

Kategorijas