Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro četras labākās komandas

Didzis Bauers

2017. gada 10. marts 08:28

452

Pagājušās nedēļas nogalē Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē turpinājās novada čempionāts basketbolā. Sestdien tika aizvadītas pēdējās priekšsacīkšu spēles 1.līgā un noskaidrotas komandas, kuras spēlēs ceturtdaļfinālos un kuras gaidīs pusfinālus. Svētdien izspēlēja ceturtdaļfinālus.

Nebija pārliecinošu uzvaru
Sestdien dienas pirmajā pusē notika divas spēles. Pirmajā tikās “Kalnu namiņš” un “Standarts”. Šoreiz “Kalnu namiņš” bija savā labākajā sastāvā, toties “Standarts” - bez dažiem vadošajiem spēlētājiem, tāpēc likumsakarīgs rezultāts - 80:59. Šī bija spēle par trešo vietu līgā un vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā.
Otrajā spēlē tikās niknākie pirmā apļa pretinieki - “4 Plus” un “Lave”, kuru pirmajā cīņā, lai noskaidrotu uzvarētāju, bija vajadzīgs papildlaiks. Šoreiz arī “Lave” visu spēli atradās vadībā un tikai līdz ar finālsvilpi “4 Plus” izlīdzināja rezultātu un papildlaikā svinēja uzvaru - 98:95.
Trešajā spēlē tikās “Kalnu namiņš” un “4 Plus”. Diezgan līdzīgā spēlē ar rezultātu 58:66 uzvarēja “4 Plus”.
Pēdējā spēlē tikās “Lave” un “Standarts”. Pārliecinošā vadībā visu spēli atradās “Lave”, bet spēles beigās pazaudēja 20 punktu pārsvaru bet svinēja minimālu uzvaru ar rezultātu 86:79.
Pēc šīm spēlēm kļuva skaidrs, ka divas labākās  komandas turnīrā ir “4 Plus” un “Lave”, viņas ir brīvas no ceturtdaļfināliem un gaida pusfinālus. “4 Plus” pamatturnīrā rādīja vispārliecinošāko sniegumu un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu pret “Standartu”. “Lave” pamatturnīru beidza kā otra spēcīgākā un abus zaudējumus piedzīvoja pret “4 Plus” papildlaikos. Toties “Kalnu namiņš” un “Standarts” svētdien tikās ar 2.līgas labākajām divām komandām. “Kalnu namiņš” savas divas uzvaras izcīnīja tikai pret “Standartu”.

Neizdodas pārspēt 1.līgas komandas
Svētdien ceturtdaļfinālos tikās abas stiprākās 2.līgas komandas ar divām vājākajām 1.līgas komandām, kas bija iespēja 2.līgas komandām pierādīt savas spējas. Pirmā cīņa bija starp 2.līgas otro spēcīgāko komandu “BJSS 2” un “Kalnu namiņu”. Šoreiz pārliecinoši labāku basketbolu demonstrēja “Kalnu namiņš” un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 69:50. Otrajā spēlē tikās 2.līgas spēcīgākā komanda “Seniori” ar “Standartu”. Sešu vīru sastāvā “Seniori” demonstrēja lielisku basketbolu un tikai spēles beigās arī tiesnešu daudzo kļūdu dēļ piedzīvoja zaudējumu ļoti vienlīdzīgā spēlē – 87:78, nodemonstrējot, ka ar lielu cīņassparu var cīnīties ar jebkuru komandu.
Svētdien sieviešu čempionātā tiks izspēlētas otrā apļa spēles un pēc iegūtajiem rezultātiem tiks apbalvotas labākās. Vīriem sāksies pusfināli, kas solās būt ļoti interesanti, jo komandas ir spēkos līdzīgas un uzvarēt var jebkurš.

SPĒĻU KALENDĀRS
(E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zāle)

12.martā
10.30 – “BJSS” - “Alsviķi” (sievietes),
12.00 - “4 Plus” - “Standarts” (vīriešu pusfināls),
13.30 - “Moseņis” - “BJSS” (sievietes),
15.00 - “Lave” - “Kalnu namiņš” (vīriešu pusfināls),
16.30 - “Alsviķi” - “Moseņis” (sievietes),
18.00 – sieviešu komandu apbalvošana.

18.martā
16:00 –  Spēle par 3.vietu
18:00 –  Fināls
~ 19.45 – Apbalvošana

Kategorijas