Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam 7.vieta

Leta

2017. gada 10. marts 18:48

91

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Kontiolahti notiekošā Pasaules kausa sezonas astotā posma desmit kilometru sprinta sacensībās izcīnīja septīto pozīciju, bet vietu uz goda pjedestāla viņam maksāja pašā pēdējā šāvienā pieļauta kļūda. Izcīnītā septītā vieta Rastorgujevam ir atkārtots otrais labākais sasniegums sezonā. Pirms tam šosezon viņš divās sacensībās bijis sestais.

Latvijas biatlonists šī sacensības iesāka lieliski un pirmajā šaušanā viņš ieradās pirmajā vietā, turklāt šo pozīciju saglabāja arī pēc ugunslīnijas, kurā nepieļāva nevienu kļūdu. Tobrīd Rastorgujevs par 6,1 sekundi apsteidza šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēju Martēnu Furkadu no Francijas, kurš arī pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs.

Tiesa, pirms otrās šaušanas Furkads bija pārņēmis vadību un Rastorgujevu apsteidza par 2,3 sekundēm. Otrajā ugunslīnijā Latvijas vadošais biatlonists sekmīgi sašāva pirmos četrus mērķus, taču pēdējā kļūdījās, tāpēc viņam bija jāslēpo viens soda aplis. Pēc tā veikšanas viņš trasē atgriezās ceturtajā vietā, no pirmā trijnieka atpaliekot par pusotru sekundi.

Tomēr pēcāk Rastorgujevam neizdevās savu pozīciju uzlabot, jo vispirms viņš noslīdēja uz piekto vietu, bet finišā uzrādīja septīto ātrāko laiku.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr kļuva Furkads. Arī viņš otrajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un slēpoja soda apli, taču ātrs solis trasē viņam finišā par tikai 0,6 sekundēm ļāva apsteigt bez kļūdām šāvušo Ondržeju Moravecu no Čehijas. Savukārt trešais bija Ēmils Hegle Svendsens, kurš ugunslīnijā arī bija nekļūdīgs.

Tikmēr Rastorgujevs no Furkada atpalika par 25,1 sekundi.

Furkads šosezon uzvarējis jau 13 sacensībās un tādējādi ir labojis norvēģu leģendas Ūles Eināra Bjērndālena rekordu, kas tika sasniegts 2004./2005.gada sezonā.

Pateicoties septītajai vietai, Rastorgujevs ir nodrošinājis sev vietu sestdien gaidāmajās iedzīšanas sacensībās.let

Kategorijas