Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Strautiņu pamatskolas komandai 2.vieta

Agita Bērziņa

2017. gada 14. marts 08:44

624

9. martā Rīgas motormuzejā norisinājās CSDD rīkotā konkursa “Gribu būt mobils” noslēdzošais fināls. Tajā sacentās 7 labākās skolēnu komandas no visas Latvijas, no kurām uzvarētāju titulu ieguva komanda “Baložu vidusskola” no Baložu vidusskolas, savukārt 2.vietu izcīnīja “Strauti-1” no Strautiņu pamatskolas

Šogad “Gribu būt mobils” norisinājās jau desmito reizi, attīstot skolēnos ceļu satiksmes drošības izglītības prasmes un gatavojot jauno satiksmes dalībnieku paaudzi, kas apzinās savus pienākumus un tiesības uz ceļa. Konkursa mērķis ir paaugstināt 6. – 8. klašu skolēnu izglītības līmeni par drošības jautājumiem ceļu satiksmē, nodrošinot kvalitatīvu pašizglītības modeli nākamajiem ceļu satiksmes dalībniekiem jau savlaicīgi.

"Ceļu satiksmes drošības direkcija ir pateicīga skolēniem un viņu pedagogiem, kas veltījuši laiku un ieguldījuši nopietnu darbu, lai sagatavotos un piedalītos dažādos konkursa etapos. Konkurss orientēts uz satiksmes drošības jautājumu mācīšanās procesa kvalitātes uzlabošanu, iegūto zināšanu praktisku izmantošanu, kā arī uz skolēnu intereses un personiskās iesaistes vairošanu ceļu satiksmē, jo 12-14 gadu vecumā skolēni ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdisti un topošie/esošie mopēdu vadītāji, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās. Caur spēli un konkursa uzdevumiem skolēni nemanot ir iemācījušies analizēt un izprast procesus, kas regulē drošu ceļu satiksmi," - tā par konkursa nozīmi CSDD pārstāve Valda Kjaspere.

Kategorijas