Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valmieriešu “Rudenīgais blūzs”

Līga Vīksna

2017. gada 10. marts 00:00

0

Uzreiz pēc Lieldienām, 18.aprīlī, pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē ikviens tiek aicināts uz Valmieras Drāmas teātra viesizrādi “Rudenīgais blūzs”. Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas”, turpinot sadarbību ar Valmieras Drāmas teātri, šoreiz sarūpējis īpašu piedāvājumu saviem lasītājiem.
Izrādes režisors Varis Brasla “Rudenīgo blūzu” iecerējis kā traģikomēdiju - trīs cienījamas atraitnes izveido klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai, taču ierasto kārtību stipri sagroza kāds vīrietis, arī atraitnis... Izrādē spēlē Vizma Kalme, Regīna Devīte, Baiba Valante, Anna Putniņa un Rihards Rudāks.

Vai skaistumam ir gadu cenzs?
“Jauki, ja cilvēkam ir humors un pašironija saulainā laikā. Daudz grūtāk to ir nepazaudēt arī tumšajās dienās un drūmajos brīžos, tam vajag dūšu,” saka režisors Varis Brasla. Lai arī lugas autoram piemīt Vudija Alena rakstības vieglums un holivudiskums, pats darbs skar ikviena cilvēka slēptāko dzīslu – kā sadzīvot ar vientulību, nekļūstot nīgram un noliedzošam. Izrāde meklēs arī atbildes uz jautājumiem, kā nodzīvot vitāli dzīvi, neupurējot sevi bijušajam un nenododot pagātni un jaunību, kas ir skaista. Bet vai skaistumam ir gadu cenzs?” saka Valmieras Drāmas teātra  sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja Zane Ceriņa.
Scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārss, kostīmu māksliniece - Liene Rolšteina. Izrādē skanēs mūzika no Jāņa Šipkēvica (seniora) personiskās fonotēkas. Lugas autors Aivons Menčels (1961) plašākai sabiedrībai ir pazīstams nevis kā rakstnieks vai dramaturgs, bet vairāk kā kino producents un scenāriju autors. Lugu “Kapsētas klubs”, kas Valmieras teātrī iestudēta ar nosaukumu “Rudenīgais blūzs”, A.Menčels sarakstīja 1993.gadā, bet 1996.gadā tapa arī kinofilma, kas ieguva lielu skatītāju atsaucību. 

Īpašs piedāvājums “Alūksnes Ziņu” abonentiem
Līdz šim Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” savus lasītājus vizināja uz Valmieras Drāmas teātra izrādēm Valmierā. Tagad, kad mums Alūksnē ir skaists Kultūras centrs, kur ar viesizrādēm viesojas arī valmierieši, nolēmām sarūpēt abonentiem nedaudz citādāku iespēju redzēt iemīļotos aktierus no Valmieras Drāmas teātra. Esam raduši iespēju “Alūksnes Ziņu” abonentiem izrādi “Rudenīgais blūzs” Alūksnes Kultūras centrā apmeklēt par puscenu – tikai 4 eiro. Tādējādi ietaupīsim ceļa izdevumus, sarūpēsim dāvanu saviem abonentiem un baudīsim Valmieras Drāmas teātra mākslu tepat Alūksnē! Esam rezervējuši vienas no labākajām vietām skatītāju rindās, tādēļ aicinām interesentus pieteikties “Alūksnes Ziņu” redakcijā, līdzi ņemot abonēšanas kvīti. Tālrunis uzziņām: 64307020.
— Līga Vīksna

Kategorijas