Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lāpa satiksmei bīstamās bedres

Līga Vīksna

2017. gada 17. marts 00:00

8

Pavasaris nāk ar bedrēm uz ielām un ceļiem. Alūksnē ar aukstā asfalta maisījumu jau labo satiksmei bīstamās bedres. Ielu labošana ar auksto asfalta maisījumu izmaksu ziņā ir dārga un var kalpot vien kā pagaidu risinājums, tādēļ lielāko vairumu bedru labos, izmantojot karsto maisījumu. Bet aktīva bedru labošana ar karsto asfaltu varēs sākties tad, kad būs tam atbilstoši laikapstākļi un vietējā asfalta ražotnē būs pieejams nepieciešamais izejmateriāls.

Būs pirmā būvsapulce
Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Spodra” direktors Guntis Kozilāns norāda, ka ielu seguma labošana ar karsto maisījumu sāksies no pilsētas centrālajām ielām un virzīsies uz tās attālākajiem rajoniem. Segumu labos arī uz tranzīta ielām – Tālavas, Pleskavas, kā arī Pils ielas neatjaunotajos posmos. “Alūksnes Ziņās” jau rakstījām, ka Alūksnes novada pašvaldība saņēmusi finansējumu Rīgas ielas pārbūvei. Pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis norāda, ka marta vidū būs pirmā būvsapulce. Objektu nodos būvniekam - SIA “8CBR”. Iepirkuma kopējā līgumcena ir 348 888,01 eiro (bez PVN). Ja būs piemēroti laikapstākļi, būvdarbi sāksies tuvākajā laikā. “Tā kā Rīgas iela jau drīz tiks pārbūvēta un šajā procesā pašvaldība ieguldīs arī savu finansējuma daļu, šobrīd tiek labotas tikai satiksmei bīstamās bedres,” saka pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Kā varēs iebraukt pilsētā?
Būvdarbu laikā būs jārēķinās ar sarežģījumiem satiksmē, jo arī Ganību un Rūpniecības ielā turpināsies ielas seguma pārbūve. “Pašvaldība aicina autovadītājus ar izpratni izturēties pret satiksmes ierobežojumiem, jo šo īslaicīgo neērtību rezultātā būs atjaunots ielu segums un radītas ērtākas pārvietošanās iespējas,” saka E.Aploka.
Portāla “Alūksniešiem.lv” lietotāji gan jautā, kā pašvaldība iecerējusi organizēt satiksmi iebraukšanai Alūksnē, ja vienlaikus rekonstruēs gan Rīgas, gan Rūpniecības un Ganību ielu. E.Aploka skaidro - pēc Rīgas ielas pārbūves pirmās būvsapulces būvnieks saskaņos un pašvaldībai iesniegs satiksmes organizācijas shēmu. “Transporta kustība tiks organizēta, pēc iespējas nepārtraucot satiksmi pa Rīgas ielu,” saka E.Aploka.
— Līga Vīksna

Kategorijas