Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sievietēm kausu aizved rēzeknietes

Didzis Bauers

2017. gada 17. marts 00:00

7

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē svētdien noslēdzās Alūksnes novada čempionāts basketbolā sievietēm, bet četras labākās vīru komandas izspēlēja pusfinālus.
Otro gadu pēc kārtas par Alūksnes novada čempionēm tika kronētas Rēzeknes “Moseņis” basketbolistes, otrā vieta komandai “Alsviķi”, trešajā vietā - “BJSS” meitenes. Rēzeknietes pārliecinoši aizvadīja abu apļu spēles, visās izcīnot uzvaras. “Alsviķu” komanda demonstrēja labu basketbolu, bet mazliet pietrūka spēka, lai līdzīgi nospēlētu ar rēzeknietēm visas 40 minūtes. Jaunajām meitenēm vēl pietrūkst jaudas, lai vienlīdzīgi cīnītos ar sievietēm, bet, salīdzinot ar pagājušo gadu, progress ir acīm redzams.
Četras labākās vīru komandas izspēlēja pusfinālu spēles. Jāatzīmē, ka “4 Plus” un “Lave” nespēlēja ceturtdaļfinālus un gaidīja to uzvarētājus. Pirmajā spēlē tikās “4 Plus” un “Standarts”. Apakšgrupas spēlēs “Standarts” bija vienīgais, kam izdevās uzvarēt turnīra līderus “4 Plus”. Tas solīja intrigu šajā duelī, kurš diemžēl šoreiz neizdevās. “Standarts” šoreiz nebija spēcīgākajā sastāvā, bet cīnījās godam un tikai spēles otrajā pusē atzina pretinieka pārākumu.
Otrajā pusfināla cīņā tikās “Lave” ar “Kalnu namiņu”. Komandas bija sapulcējušās savos labākajos sastāvos un cīņu uzsāka ļoti agresīvi. Diemžēl jau pēc pirmās ceturtdaļas kļuva skaidrs, ka viss, kas izdodas “Lavei”, nesanāk “Kalnu namiņam”, neizdevās realizēt brīvos metienus. Beigās - pārliecinoša “Laves” uzvara.
Sestdien visi basketbola draugi aicināti uz izšķirošajām spēlēm E.Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē, kad tiks pielikts punkts basketbola sezonai.


Kategorijas