Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs izcīnīta sudrabu masu startā

Leta

2017. gada 19. marts 15:20

595

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Norvēģijā notikušā Pasaules kausa sezonas noslēdzošā, devītā, posma 15 kilometru sacensībās ar masu startu izcīnīja sudrabu. Līdz šim Rastorgujevam vēl ne reizi nebija izdevies iespraukties Pasaules kausa sacensību pirmajā trijniekā, tāpēc Latvijas sportists svētdien sasniedza savas karjeras rekordu.

Rastorgujevs pēc Oļega Maļuhina un Ilmāra Briča kļuvis par trešo Latvijas biatlonistu, kurš kāpis uz goda pjedestāla kādās no Pasaules kausa sacensībām. Kā ierasts, Rastorgujevs distancē bija ļoti ātrs, bet pirms pirmās šaušanas viņš bija 11.vietā, turklāt pirmajā ugunslīnijā viņš bija nekļūdīgs, kas uzreiz pēc tās ļāva pakāpties jau uz septīto pozīciju. Latvijas sportists slēpoja vadošo biatlonistu grupā, bet otrajā šaušanā viņš ieslēpoja ceturtajā vietā, bet viena pieļautā kļūda lika slēpot soda apli un atkrist uz 16.pozīciju.

Tiesa, savu lielisko sportisko formu Rastorgujevs apliecināja trasē, jo viņš sākotnēji no līdera atpalika 22,4 sekundes, bet līdz trešajai ugunslīnijai atstatums bija sarucis tikai līdz 3,2 sekundēm, taču tas tobrīd deva tikai devīto vietu. Tomēr šaušanā Latvijas sportists atkal pieļāva vienu kļūdu, kas lika atkrist uz 13.vietu.

Rastorgujevs gan turpināja būt ātrs trasē un pēcāk pakāpās jau uz septīto pozīciju, turklāt tik svarīgajā ceturtajā šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, kamēr konkurentiem tik sekmīgi neklājās. Tas Latvijas vadošajam biatlonistam trasē ļāva atgriezties jau trešajā pozīcijā, bet neilgi pēc tam viņš apsteidza austrieti Simonu Ederu un pakāpās uz otro vietu. Līdz sacensību līderim francūzim Martēnam Furkadam Latvijas sportistam tā arī neizdevās aizsniegties, bet no uzvarētāja viņš finišā atpalika 17,4 sekundes, kamēr trešais bija Eders.

Masu starta sacensībās pārliecinoši uzvarēja šī gada Pasaules kausa ieguvējs Furkads, kuru pirmajā šaušanā piemeklēja nedienas, jo viņam nebija pieejamas patronas, tāpēc tās viņam tika padotas no malas. Līdz ar to teorētiski francūzim var tikt piemērots sods, kas Rastorgujevam ļautu iegūt pat pirmo vietu svētdien notikušajās sacensībās.

Kategorijas