Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Priecēs džeza virtuoze Ilga Bērziņa

Diāna Lozko

2017. gada 24. marts 00:00

74

31.martā pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā būs iepriecinošs notikums džeza mūzikas cienītājiem – tikai pie mums, Alūksnē, ciemosies mūsu novadnieces, lieliskās džeza pianistes Ilgas Bērziņas “Jazz Trio”, piebiedrojoties īpašam viesim – saksofonistam Pekam Toivanenam no Somijas.

Pazīstama Baltijā
Pieredzējušās džeza pianistes I.Bērziņas trio Alūksnē uzstāsies ar savu jaunāko programmu. Ar dziļi aizkustinošu klavieru skanējumu, lielisku tehniku, kā arī dinamisku un aizraujošu svinga izjūtu I.Bērziņa ir viena no pazīstamākajām džeza pianistēm Baltijā. Viņa uzstāsies kopā ar saviem dēliem – Reinholdu, kurš spēlē kontrabasu, un Armandu, kurš spēlē sitaminstrumentus. Jau kopš pirmajiem panākumiem džezā I.Bērziņa ir izpelnījusies klausītāju uzmanību, spēlējot izteikti melodisku, harmoniski bagātu un elegantu klasiskā džeza mūziku. Uzstāties savā dzimtajā pilsētā I.Bērziņai vienmēr sagādā īpašu prieku un gandarījumu. “Braucu uz Alūksni ar vislabākajām domām - manī ir patīkams satraukums. Uzstāties mājās ir saviļņojoši, tas ir liels gods un atbildība - spēlēt veselu džeza koncertprogrammu,” teic I.Bērziņa.

Tautas mūzika
Džezs, viņasprāt, ir ļoti melodiska mūzika, un tieši melodiskumu I.Bērziņa novērtē ikvienā mūzikas žanrā. Džezs radās kā tautas mūzika un ir arī domāts tautai, tam ir bagātīga harmonija, kā arī ritms, un šajā koncertā ikviens varēs to izbaudīt visā pilnībā. Koncerta programma veidota sadarbībā ar ilggadējo somu kolēģi saksofonistu Peku Toivanenu, kurš arī būs koncerta īpašais viesis. Viņš ir Somijā labi pazīstams mūziķis, kurš ir uzstājies starptautiskos festivālos, vadījis vairākus bigbendus un spēlējis kopā ar tādām džeza leģendām kā Eds Tigpens un Benijs Bailijs. Programmā iekļaujot gan klausītājiem jau iemīļotas, gan mazpazīstamas džeza standartu interpretācijas, šis jaunais projekts solās būt neaizmirstams instrumentālās džeza mūzikas piedzīvojums.

— Diāna Lozko

Kategorijas