Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Hokejistu sapnis piepildās

Agita Auziņa

2010. gada 27. janvāris 07:35

1796

Ja ko ļoti vēlas, tad ar neatlaidīgu darbu un ticību saviem spēkiem iespējams iegūt kāroto. Tieši tā var teikt par atjaunoto hokeja laukumu Apes ielā - spēlēt hokeju paši savā laukumā tepat Alūksnē kāroja daudzi gan vecāki, gan jaunāki alūksnieši. Beidzot vēlme piepildījusies un sestdien spītējot stindzinošajam salam atjaunotais hokeja laukums tika atklāts.

Laukuma atklāšanas pasākumā piedalījās hokeja kluba “Alūksne” hokejisti, arī hokejisti no Apes, Malienas un Balviem, hokeja draugi un hokeja kluba atbalstītāji. Interesanti, ka hokeja laukuma atbalstītājiem bija vienreizēja iespēja pirmajiem iesildīt ledu – tika dāvināta ripa, kas bija jāmēģina trāpīt vārtos. Šī aktivitāte izraisīja lielu sajūsmu skatītājos, jo ripu meta piemēram, novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, sporta darba organizators Vilnis Veļķeris, mācītāj Magnus Bengtssons, VUDG komandieris Igors Dovgans, SIA “Rūpes” valdes loceklis Valfrīds Vilks, arī “Alūksnes Ziņas” un citi. Pēc svinīgās atklāšanas un laba vēlējumiem norisinājās spraigas spēles starp jau iepriekš minētajām hokeja komandām. HK “Alūksne” spēlējot gan pret Balviem, gan Malienu guva uzvaru.

Doma par hokeja laukuma atjaunošanu radās pirms apmēram trim gadiem, bet tikai pērnā gada nogalē sākās aktīva idejas īstenošanas. Tika nodibināts hokeja klubs “Alūksnes”, kas tad arī lūdza finansiālu palīdzību novada pašvaldībai. Pašvaldība pērnajā gadā hokeja laukumam piešķīra 700 latus lielu atbalstu, tomēr ar to bija daudz par maz un aktīvi tika piesaistīti vietējie uzņēmēji. Hokeja laukuma atjaunošanā hokeja klubs saņēma atbalstu no 20 ziedotājiem. Tagad hokeja laukumā vienmēr ir kvalitatīvs ledus, ir uzstādīti borti, ierīkots vagoniņš, kur sasildīties, ir arī apgaismojums un iespēja atskaņot mūziku, lai slidošana būtu tīkamāka, tāpat arī ir sakopta vide ap laukumu laukums. Lai gan padarīts ir daudz un par paveikto ikvienam hokeja un slidošanas fanam ir liels, ieceru hokeja laukuma pilnveidošanai vēl ir daudz, piemēram, virs laukuma izveidot nojumi, kā arī ierīkot plašāku un mūsdienīgāku ēku, kur pārģērbties un sasildīties. Tāpat arī Alūksnes hokejistiem ir iecere ik gadu rīkot vietējos turnīrus.

Hokeja klubā “Alūksne” šobrīd ir 31 biedrs vecumā no 13 līdz 50 gadiem, aktīvi darbojās - 20. Interese par hokeja spēlēšanu ir arī meitenēm, tāpēc šobrīd tiek aicinātas atsaukties aktīvistes meiteņu hokeja komandas veidošanai. Jāpiemin, ka laukums trīs reizes nedēļā atvērts publiskajai slidošanai un lai slidotāji justos drošāk, hokejisti ar ripām tajos brīžos uz laukuma netiek laisti.

Vairāk foto

Kategorijas