Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbola čempioni - “Lave”

Didzis Bauers

2017. gada 22. marts 11:12

655

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā sestdien pielikts punkts basketbola sezonai un izcīnīts Alūksnes novada čempionu tituls vīriešu komandām. Pārliecinoši par uzvarētājiem kļuva komanda “Lave”, 2.vietā atstājot apakšgrupu labāko komandu “4 Plus”. Cīņā par 3.vietu “Standarts” pārspēja “Kalnu namiņu”.

Pirmajā spēlē par trešo vietu tikās “Standarts” un “Kalnu namiņš”. Spēle no pirmās minūtes ritēja punkts punktā, un varēja redzēt, ka komandas ir noskaņojušās tikai uzvarai. Protams, kā jau šādās spēlēs, netrūka asumu un tehnisko piezīmju. Spēles otrajā pusē precīzāki kļuva “Standarta” puiši, bet “Kalnu namiņš” arvien spēja atspēlēties. Pēdējā ceturtdaļā “Standarta” līderiem izdevās neliels atrāviens, bet pretinieki pietuvojās pāris grozu attālumā, tomēr spēki bija galā un neizdevās pēdējie uzbrukumi. Tas ļāva “Standartam” svinēt uzvaru un izcīnīt trešo vietu, turklāt tas viņiem ir izdevies jau otro gadu pēc kārtas.

Fināli starp “4 Plus” un “Lave” solīja intrigu līdzjutējiem, jo apakšgrupu spēlēs abās tikšanās reizēs komandas spēlēja pagarinājumus un veiksmīgāki bija “4 Plus” puiši. Šoreiz gan intriga izpalika, jo “Lave” uzsāka spēli jaudīgāk, demonstrējot lielisku precizitāti no distances, lielajā pārtraukumā devās ar jau vairāk nekā 20 punktu pārsvaru. Otrajā spēles daļā “4 Plus” neatradās, ko likt pretī, tikai mazliet samazināja rezultātu un apsveica pretinieku “Lavi”, kas pēc divu gadu pārtraukuma atkal ir čempionu godā. Jāatgādina, ka iepriekšējie čempioni “Alsviķi” šogad nepiedalījās, jo tika samazināts viesspēlētāju skaits un komanda neredzēja iespēju startēt.

Par Alūksnes novada šā gada basketbola čempionāta organizēšanu starp spēlētājiem ir liela neapmierinātība un dažādi viedokļi – to turpināsim skaidrot nākamajā “Alūksnes Ziņu” numurā.

Kategorijas